Vízilabda

2022.01.15. 07:01

Ezúttal a Szeged csapatát fogadja a Dózsa a Vízilabda Arénában

A 15. fordulóhoz érkezett az élvonalbeli bajnokság mezőnye, a címvédő Szolnoki Dózsa pedig ma 16 órától hazai medencében találkozik a Szeged csapatával.

Varga Csaba

A szolnoki Konarik Ákos (balra) több mint egy hónap után visszatérhet társai közé

Forrás: Nagy Balázs

Az új esztendő második meccsét játsszák a felek a Vízilabda Arénában. Hírportálunk úgy értesült, hogy a szegediek közül a héten többen is kihagyták az edzéseket. A honlapjuk szerint gyakoroltak, készültek becsülettel, de csakis a tisztes helytállás, a minél szorosabb eredmény elérése lehet a céljuk. Egyébiránt a két gárda október 5-én, Szegeden már találkozott egymással, akkor a Dózsa 13–8-as győzelemmel tudta le az összecsapást. 

Maradva az idei esztendőnél, a szegediek a legutóbbi körben, múlt szombaton 16–8-ra kikaptak az OSC otthonában. Edzőjük, Kiss Csaba a következőket mondta a meccs után: 

– Szerettük volna jobban megnehezíteni az OSC dolgát, sajnos nem sikerült, a hazaiak könnyedén érvényesítették a papírformát. Sok labdát adtunk el, mezőnyben is többször leszereltek bennünket, a ki nem kényszerített hibák számát csökkentenünk kell a jövőben. 

A Dózsa universiade-vá­lo­ga­tott játékosa, Pető Attila azt nyilatkozta a mai meccs felvezetőjében, hogy jól érzi magát Szolnokon, társaival egyetemben sokat dolgozik, igyekszik meghálálni a bizalmat. 

– Jóval keményebb meccsre számítok, mint volt a Debrecennel szembeni mérkőzés. Stabil védekezésből kiindulva eredményes támadójátékot, magabiztos győzelmet várok a Szeged ellen is – tette hozzá a 18 éves vízipólós. 

A lényeg, hogy jönnek a meccsek gyors egymásutánban, és egy pillanatig sem lehet lazítani. Mindez bebizonyosodott a Debrecen ellen is, hiszen 10–2-es vezetés után a második félidőt 7–5-re elveszítette a Dózsa. Mint ahogy az várható volt, mindezt szóvá tette a szolnokiak edzője, Zsivko Gocics a lefújás után:

– Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, és magabiztos előnyt szereztünk. A meccs második fele sajnos kevésbé sikerült. Egy ilyen szintű csapatnak, mint mi vagyunk, többet kell nyújtania fölényes vezetése tudatában is. Így csak a három bajnoki ponttal lehetünk elégedettek. 

A szakember pedig azt mondta hírportálunkat a szomba­ti összecsapás előtt: 

– Jó hír, hogy mindenkire számít­hatunk, ugyanis Bányai Márk és Ko­narik Ákos is felépült. A héten úgynevezett minialapozást tartottunk, dolgoztunk becsülettel. Jó kis csapat a Szeged, mint már sokszor bizonyították, nem szabad őket félvállról venni. Ellenük is mindent bele kell adni, és nem csak egy félidőn keresztül. 

A szombati menetrend: UVSE–Bp. Honvéd, 12.30, Szolnoki Dózsa–Szeged, Debrecen–Kaposvár, Szentes–OSC, 16.00, FTC–PVSK, 17.00, Miskolc–BVSC, Vasas–Eger, 18.00.

A bajnokság állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában