Labdarúgás

2022.01.29. 07:02

Otthon rajtol a szolnoki gárda, melynek tavaszi célja a bennmaradás

Óriási izgalmak várhatóak a tavaszi szezonban a másodosztályban, amely már vasárnap elrajtol. A Szolnoki MÁV hazai pályán a két hellyel előtte álló Budaörs ellen indítja az esztendőt 13 órától.

Varga Balázs

Szabó Alexék győzelemre készülnek a tavaszi rajton

Forrás: Földi Imre/Nemzeti Sport

Kezdjük azzal, hogy három játékos érkezése biztossá vált a MÁV-nál. Amit eddig is sejteni lehetett, csütörtökre biztossá vált: a szolnoki csapatban folytatja pályafutását Busa Bence, Hegedűs Lajos és Hleba Tamás.

Csütörtökön mindhárom játékost beregisztrálták a Tisza-parti klubhoz az MLSZ rendszerében. Hleba védekező középpályás, ősszel Nyíregyházán futballozott, ám csupán egy bajnoki mérkőzésen jutott szóhoz, mivel meg kellett műteni, miután egy közlekedési balesetben megsérült a válla.

Szintén a Szpariban játszott legutóbb Hegedűs, aki novemberben csatlakozott a nyírségiek keretéhez, ahol így a szezon végén hat találkozón védett. Korábban Pakson, a Puskás Akadémiánál és az MTK-ban is szerepelt a rutinos, 34 esztendős kapus, aki 240 mérkőzésen lépett pályára az élvonalban.

Busa pedig a harmadosztályú FC Dabas együttesétől érkezett Szolnokra, a 27 éves támadó ősszel 19 meccsen 11 gólt szerzett az NB III. Közép-csoportjában.

Emellett négyre nőtt a távozók száma a MÁV-nál: a 29 éves csatár, Vólent Roland máshol folytatja pályafutását, illetve a 21 esztendős kapus, Csáki Kálmán kölcsönben a harmadosztályban, Törökszent­miklóson véd tavasszal. Sok változás már nem várható a keretben, nagyjából ezzel az állománnyal kell kiharcolni a bennmaradást – merthogy ez a cél.

Tegyük hozzá, a feladat nem lehetetlen, hiszen rendkívül sűrű a mezőny. Tehát még ha nem is nullázták le a tabellán a pontokat, lehet mondani, hogy tiszta lappal kezdhet a szolnoki csapat, minden a tavaszi szezonon múlik majd. Ami az ellenfelet illeti, a Budaörs is edzőt váltott télen, egész pontosan két hete nevezték ki Gabala Krisztián helyett Toldi Gábort, aki korábban a DVSC-nél dolgozott. Ez alapján nehéz megítélni, mire lehetnek képesek a zöld-fehérek, de az biztos, hogy az utolsó felkészülési meccsük nem volt túl biztató, ugyanis 7–0-ra kikaptak a Kecskeméttől.

Nem örültem volna, ha mi is hét gólt kapunk a főpróbán...

– kezdte Romanek János vezetőedző, aki jelenlegi regnálása alatt a bemutatkozására készül.

– Szerencsére mi jó meccset játszottunk, 1–0-ra legyőztük a szlovák másodosztályú Ko­már­nót. Ettől függetlenül ezekből az eredményekből nem szabad kiindulni. Volt olyan edzőm, aki az edzőmérkőzésekre hegyezte ki a csapatot, de én nem ezekre, hanem a bajnoki találkozókra készülök. A felkészülés alatt, amit elterveztünk, elvégeztük, szerintem jó állapotban vannak a srácok. Úgy terveztük, hogy a rajtra legyünk a lehető legjobb állapotban, remélem, ez a pályán is megmutatkozik majd. Úgy gondolom, a kemény munka meghozza a sikert, márpedig a fiúk sokat és jól dolgoztak a felkészülés öt hetében. Sajnos Kónya Márk beteg, míg Hleba Tamás játéka kérdéses. A három pontot fontos lenne begyűjtenie a MÁV-nak – főleg egy közvetlen rivális ellen –, hiszen egy jó rajt megadhatná az alaphangot a szezonra.

Játékosmozgások a MÁV FC-nél

Érkezett: Busa Bence (FC Dabas), Hegedűs Lajos (Nyíregyháza), Hleba Tamás (Nyíregyháza)

Távozott: Berdó Péter (Hajdúszoboszló), Csáki Kálmán (Törökszentmiklós – kölcsönbe), Molnár Róbert (ESMTK), Vólent Roland (?)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában