Kosárlabda

2022.01.05. 07:00

Rangadó előtt az Olaj

Az esztendő első csúcsrangadóját a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnokban rendezik, ahol szerda este hét órától az elmúlt évad két döntőse, a Szolnoki Olajbányász és a szombathelyi Falco KC találkozik egymással.

Varga Csaba

Forrás: Nagy Balázs

Talán mondani sem kell, hogy az elmúlt évtizedekben rendre nagy csatákat vívtak egymással a felek, hiszen bajnoki és kupadöntőkben is többször összemérték erejüket. Csak az utóbbi négy évet nézve, 2018-ban az Olajbányász Szombathelyen emelte magasba a bajnoki trófeát, míg a Falco tavaly júniusban a Tiszaligetben biztosította be bajnoki címét. A mostani szezonban október 2-án a vasi fővárosban a házigazdák 82–69-es győzelmével ért véget a találkozó. A címvédőről még annyit, hogy hat magyar válogatott játékos is – Benke Szilárd, Perl Zoltán, Váradi Benedek, Golomán György, Keller Ákos, Somogyi Ádám – szerepel soraikban. Bár az elmúlt két bajnoki forduló nem sikerült számukra, előbb Debrecenben, majd hazai környezetben az Alba Fehérvártól is kikaptak, de előtte sorozatban 12 bajnoki találkozót nyertek meg, és vezetik a tabellát. E mellett öt győzelemmel és egy vereséggel elsőként jutottak tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből.

Visszatérve a bajnokságra, az elmúlt évekhez képest most nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, bárki le tud győzni bárkit. Példának okáért a második helyen tanyázó Olajbányász előbb simán kikapott Szegeden, majd könynyedén verte azt a Paksot, amely előzőleg végig vezetve nyert az Alba Fehérvár otthonában. Erre föl az utóbbi gárda a Falco csarnokában diadalmaskodott hat napja. Az Olajbányászt gond nélkül legyőző Szeged pedig 18 pont különbséggel maradt alul Sopronban. 

Vajon az Olajbányász csapata melyik arcát fogja mutatni a szerda esti rangadón, amit az M4 Sport fog élőben közvetíteni? Erről is kérdeztük a piros-feketék irányítóját, Pongó Mátét.

– Bízunk benne, hogy meg tudjuk ismételni a Paks ellen mutatott jó játékunkat – kezdte a 28 esztendős játékos. – Nagyon készülünk a rangadóra, de azzal is tisztában vagyunk, hogy csak okosan, jó dobóformában játszva győzhetjük le a Falcót, amely az ősszel a nemzetközi színtéren is bizonyította, hogy erős csapat. Ami jó hír, hogy az eddig kisebb sérüléssel bajlódó Cakarun is velünk edz már, és minden bizonnyal szerepelhet a mérkőzésen. Nagyon fontos eleme lesz az öszszecsapásnak a védekezés, ha kellően agresszívak leszünk, labdákat szerzünk, azokból gyorsan tudunk indulni és könnyű kosarakat szerzünk, akkor lehet esélyünk a Falco ellen. Ígérjük, hogy ezúttal is mindent bele fogunk adni, és nagyon számítunk szurkolóink támogatására.

TOVÁBBI  PÁROSÍTÁSOK: Szedeák–Körmend,  Pécsi VSK– Nyíregyháza, ZTE KK–Kecskemét, Alba Fehérvár–DEAC, Atomerőmű SE–Sopron, Oroszlány–Kaposvár, 18.00. 

Várható kezdőcsapatok 

OLAJBÁNYÁSZ: Solano, Pallai, Badzim, Szubotics, Cakarun. FALCO KC: Váradi, Somogyi, Benke, Golomán, Keller Á. JÁTÉKVEZETŐK: Földházi, Papp P., Frányó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában