Dodgeball

2022.03.23. 14:46

Fővárosi siker született a kisúji kupadöntőn

A tavalyi nagysikerű Szuperkupa finálé után ezúttal a Magyar Dodgeball Kupa döntőjét rendezték meg Kisújszálláson, a Nagykun Baptista Oktatási Központ sportcsarnokában.

Varga Csaba

Képünkön a kupadöntő résztvevői Forrás: Beküldött fotó

A testnevelés órákról ismert kidobós játék nemzetközi változatáról van szó, amely egy komplex, látványos csapatsport. A dodgeball egyik hazai fellegvára, Kisújszállás pedig ismét bizonyította, hogy Patkó Richárd edző-testnevelő vezetésével igazi otthonra talált náluk a sportág. 
A kupadöntő esélyese a nemzetközi színtéren is jelentős sikereket elérő Budapesti Kalózok együttese volt. A Kisújszállási Tornádók, akik  heti négy edzéssel készültek a fináléra, nagyszerűen tartották magukat a mérkőzésen. Végül nem gyürödött a papírforma, a fővárosiak diadalmaskodtak és vihették haza a kupagyőzteseknek járó serleget.

Tudtuk mennyire komolyan készülnek a kisújszállásiak, de ez a fejlődés, amit most saját magunkon is éreztünk egészen fantasztikus

– mondta a döntő után Bohács Ferenc, a Kalózok edzője.

Színvonalas, izgalmas meccseket játszottunk végre itthon is, és ez a legfontosabb. Elismerésem a kisújiaknak és persze az immár kupagyőztes csapatunknak is. 

Patkó Richárd pedig ekképp nyilatkozott: – Büszke vagyok fiatal csapatunkra, mert kemény küzdelemre késztette az esélyes Kalózokat. Tényleg csak néhány labdán múlt a győzelmünk. Dolgozunk tovább, remélem, hogy most már egyre több iskola követi a példánkat és elkezdenek ők is ezzel a nagyszerű játékkal foglalkozni. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában