Röplabda

2022.03.08. 06:30

Megnyerte utolsó alapszakaszbeli meccsét a Szolnok

Vasárnap este az NBI. alapszakaszának 14., egyben utolsó fordulójában a fővárosban vendégszerepelt a Tisza-parti alakulat. Ellenfele a közvetlen rivális Rákosmente gárdája volt, melyet végül a szolnokiak felszabadult játékkal 3:1-re legyőztek.

Sebestyén János

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A nyitószett némi hazai fölénnyel kezdődött, azonban 10:10-nél utolérte őket a vendégcsapat, majd fej fej mellett haladva 21:21-ig nem bírtak egymással a felek, azonban a végjátékot a házigazda bírta jobban, s előnybe került. 

A második játszmába aztán magához ragadta a kezdeményezést a Szolnok, és bár a hajrára ellenfele beérte, de a pattanásig feszült utolsó perceket ezúttal a szolnokiak fordították a maguk javára, s kiegyenlítették a mérkőzés állását.

A harmadik felvonásban felváltva vezettek a csapatok, s a hallatlanul kiélezett küzdelmet végül a vendégek nyerték jó és koncentrált végjátékot bemutatva.

A negyedik játékrész viszont a szettelőnyben lévő Gulyás-legénységről szólt, mely magabiztosan és felszabadultan játszva behúzta a szettet, s bezsebelte a mérkőzésért járó három pontot is.

A Szolnok győzelmével az 5. helyen zárta az alapszakaszt, így az 5–7.helyért szállnak harcba a rájátszás küzdelmeiben. 

 

Rákosmente RC–Szolnoki RK 1:3 (22, –23, –23, –21) 

Budapest, UTE Röplabda csarnok. Zárt kapu. Vezette: Barabás B., Mezőffy Zs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában