Kosárlabda

2022.03.16. 07:00

Pécsett lép pályára, meccset pótol az Olajbányász

Újabb bajnoki meccs vár a Szolnoki Olajbányász csapatára, amely szerda este hat órától a Pécsi VSK vendége lesz. A 19. fordulóból elhalasztott összecsapást pótolják a felek a sok nagy csatát megélt Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

A vártnál is gyengébben szerepel a pécsi együttes, hiszen 7 győzelemmel és 16 vereséggel a 12. helyen tanyázik. Három meccsel az alapszakasz zárása előtt már nincs esélye bejutni a legjobb tíz közé, ami azt jelenti, hogy a középszakaszban az alsóházban fognak küzdeni. Mivel a középszakasz végén a 13. helyezett a 14.-kel játszik a bennmaradásért, így ezt a két pozíciót a pécsiek is szeretnék elkerülni. A legutóbbi fordulóban hazai pályán játszva 71–61-re kikaptak az Oroszlánytól.

 

A meccs után nagyon kifakadt edzőjük, And­ri­ja Csi­rics: – Nem lehet így kosarazni, hogy nem dobsz pontot. Nem kosárlabdát játszottunk, hanem valami másik sportot. Próbálom keresni a problémát, de leginkább a fejekben vannak a gondok. 

 

Az Olajnál jó a hangulat, hiszen szombaton este rangadót nyertek Kaposváron, ahol bemutatkozott az amerikai hátvéd, Brandon Young, aki szerdán nem játszhat, mert a mérkőzés eredeti időpontjában, január 22-én még nem volt a klub játékosa. 

 

A szolnokiak edzője, Gas­per Potocnik azt mondta a BB1.hu-nak: – Mindig nehéz Pécsen meccset játszani, az biztos, hogy veszélyesek lesznek hazai pályán. Épp ezért nagyon kemény találkozóra számítunk, de mindent meg fogunk tenni a győzelemért. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában