Labdarúgás

2022.03.05. 06:30

Teher nélkül léphet pályára a MÁV az angyalok földjén

A sereghajtó Szolnok vasárnap 17 órától az élvonalba igyekvő Vasas vendégeként lép pályára a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. Amibe kapaszkodhat a MÁV, az talán az, hogy nyomás nélkül, bátran játszhat a korábbi NB I.-es futballistákkal teletűzdelt angyalföldiek ellen, és így akár komoly erőbedobásra is késztetheti ellenfelét, ahogy azt két hete a DVTK ellen is tette

Sebestyén János, Varga Balázs

Vasárnap 17 órától a Szolnoki MÁV Angyalföldön játszik, a harmadosztályú Jászberény és a Törökszentmiklós 14 órától otthon, míg a Tiszafüred 11 órától idegenben mérkőzik meg aktuális ellenfelével.

 

A felszabadult játék akár pontot is érhet

A Vasas elleni hazai vereséggel kezdődött a MÁV kálváriája ősszel. Az akkori 0–5 nyilván nagy pofonnak számított, de kevesen gondolták, hogy ilyen lejtmenetbe kezd a kék-fehér csapat ezt követően, amely jelenleg sereghajtó az NB II.-ben. Természetesen nem egy mérkőzés miatt alakultak ki problémák, mégis lehet, hogy valami akkor tört meg. 

Nagy várakozások övezték a szeptemberi meccset, ezúttal viszont aligha lehet pontokban mérhető elvárásokat támasztani a szolnoki együttessel szemben. A második helyezett angyalföldi gárda otthonában már a döntetlen is bravúr lenne, még akkor is, ha a hazaiak sincsenek nagy formában. Idei öt találkozójukon háromszor játszottak gól nélküli döntetlent, míg Csákváron nyertek 4–1-re, s nagy kínok közepette 1–0-ra legyőzték a Kecskemétet az előző körben. 

Ám mivel nyomás nincs a Tisza-partiakon, felszabadultan lehet játszani, ami a DVTK otthonában – 3–2-re nyertek a diósgyőriek – majdnem bravúrt eredményezett. Bár az egy pont nem sokat ér már az utolsó helyen, de lélektanilag az is lendületet adhat a csapatnak.

 

Jó előrelépési lehetőség a Fürednek és a Miklósnak

Legutóbb a TVSE – megszakítva ötmeccses nyeretlenségi szériáját – legyőzte a kis-Lo­kit, így tisztes távolságra került a kiesőzónától. Most, a 24. forduló vasárnap délelőtti meccsén az összes idei bajnokiját elveszítő Újpest II.-nél vendégszerepelnek. Mészáros Norbert, a védelem oszlopa visszatér a pályára, ám Fehér Zsoltra és Kalóz Ádámra sérülés miatt nem számíthat a szakmai stáb. Őszi meccsüket 1–0-ra a lila-fehérek nyerték, így itt az alkalom visszavágni, ráadásul ha a Tiszafüred nyer, meg is előzi ellenfelét. 

A rajton beragadó Jászberény múlt héten megszerezte első idei pontját, s amennyiben átmentik szervezett védekezésüket, meglepetést okozhatnak a favorit DEAC ellen. A remek formában lévő vendégcsapat (utolsó hét meccsük: hat győzelem, egy iksz) az egyik leggólerősebb (62 találattal) a Keleti csoportban, s csupán háromszor kapott ki. Legutóbb a Putnokot 6–0-ra verték, amelynek kétszer betalált az immár 13 gólos Székely Dávid, akire tehát oda kell majd figyelni. Az őszi meccs az utolsó percben dőlt el, így végül a DEAC nyert 3–2-re, de hátha most a szerencse a JFC mellé áll. 

A biztató futballal rajtoló, de még mindig sereghajtó Törökszentmiklós elveszítette Héder Attilát, aki keresztszalag-szakadást szenvedett, mellette Perlaki Szilárd sincs bevethető állapotban az Eger elleni hazai összecsapás előtt. A hevesiek felemásan kezdtek (egy-egy győzelem, döntetlen és vereség), legutóbb a Diósgyőr II.-vel ikszeltek. Ősszel sima, háromgólos egri siker született a felek összecsapásán, de ez a találkozó egészen másmilyennek ígérkezik, s a TFC-nek az ilyen alsóházi gárdák ellen kell pontokat gyűjtenie. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában