Kosárlabda

2022.05.27. 06:57

Egyenlítene a párharcban az Olajbányász

Szépített a Szolnoki Olajbányász a Kecskemét elleni párharcban kedden, péntek este pedig küzdhet a vasárnapi mindent eldöntő ötödik meccsért. A kezdés 18.15-kor lesz a Messzi István Sportcsarnokban, ahol ott lesznek az M4 Sport kamerái is.

Varga Csaba

Roko Badzimra (labdával) és szolnoki társaira újabb kemény ütközet vár péntek este, momentán Kecskeméten Fotó: Nagy Balázs

Tehát a negyedik felvonásnál tartunk, és a kecskeméti csapat 2–1-re vezet az Olaj ellen. Nézzük a többi párharcot is. Némi meglepetésre az Alba Fehérvár pályahátrányból indulva gyors egymásután háromszor is legyőzte a Sopront. A címvédő Falco KC a Szeged ellen, míg a Körmend az Oroszlánnyal szemben áll jobban, az előbbiek idegenben, míg az utóbbiak hazai pályán biztosíthatják be elődöntőbe jutásukat. A kecskeméti alakulat is szeretné lezárni a páros csatát otthonában, erről is beszélt a klub honlapján Forray Gábor edző: 

– Az Olajbányász rendkívül fizikális gárda, főleg a tábla alatt, és mi pont ott vagyunk most egy játékossal kevesebben. Ezt a feladatot kell most megugrani, valamint figyelni arra, hogy jól rendeződjünk vissza, ne engedjünk könnyű és gyors kosarakat a szolnokiaknak. Ezt az első két meccsen maradéktalanul megoldottuk, ezúttal is ezt kell tennünk. Végig magas koncentrációra lesz szükség, akkor fogunk tudni nyerni. 

Forray edző já­té­kos­neveket nem mondott, de mint tudjuk, Jaka Klo­bu­car és Rasztko Dra­mi­csanin egyaránt sérüléssel bajlódik. Tegyük hozzá, hogy az Olaj keretéből Taiwo Samuel és Zsíros Péter már régóta maródi, Pongó Máté pedig a negyeddöntő első, míg Pallai Tamás a második meccsén dőlt ki a sorból. 

A szolnoki csapat edzője, Gasper Potocnik pedig azt mondta a BB1.hu-nak. 

– Analizáltuk az utolsó mérkőzésünket, különös figyelmet fordítva a hibáinkra. Azt tapasztaltuk, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújt a csapat, és az eddig sérült játékosaink is jobban szerepelnek. Tudjuk, ahhoz, hogy pénteken nyerjünk, a legjobb formánkra lesz szükségünk, illetve maximális koncentrációra és arra, hogy pontosan kövessük a megbeszélt taktikát. A felkészülés során inkább saját magunkra koncentráltunk, hiszen a Kecskemét játékát ismerjük. Itt már nem lehetnek meglepetések – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában