Kézilabda

2022.05.17. 09:28

Fölényesen nyert a Székács Mezőtúron

A már hetekkel ezelőtt bajnoknak tekinthető Székács KE férfi kézilabdacsapata a második helyen tanyázó Mezőtúriakhoz utazott az NB II. Délkeleti csoportjának rangadóján.

Varga Csaba

Így ünnepelték a törökszentmiklósiak a bajnoki címüket Fotó: Miklós Tv

A találkozót a vendégek kezdték jobban, Holló Alex gyors góljaival magukhoz ragadták az előnyt. A támadásban döcögősen játszó mezőtúriak nem tudták megbontani a Székács védőfalát. Edzőjüknek, Boda Péternek a kilencedik percben fel kellett használnia az első időkérését. 

Ezek után a hazaiak magukhoz tértek, folyamatosan dolgozták le hátrányukat egészen a huszadik percig, ekkor már mindössze két gól volt a differencia a két együttes között, 12–14.. Válaszul a vendégcsapat is nagyobb fokozatba kapcsolt és a félidő végére 12–18-as állásnál térhettek a pihenőre a felek.

Ezt a lendületet tartva tért vissza szünet után a Székács, Illés Nándor remek kapus teljesítményének és a gyors lerohanásoknak köszönhetően folyamatosan nőtt a különbség. A végig küzdő mezőtúriak azonban már nem tudták tartani a lépést ellenfelükkel.  A törökszentmiklósi Székács végül 13 gólos különbséggel múlta felül a házigazdákat, és megnyerte az évad az utolsó mérkőzését is, ezzel megvédve bajnoki címét.

– Gyengén és enerváltan játszottunk, az ellenfél pedig nem kegyelmezett, megérdemelten nyert még ilyen különbséggel is. Viszont az egész éves teljesítményhez és az ezüstéremhez gratulálok a fiúknak, sok kemény csatát nyertek, férfimunka volt! – nyilatkozott a lefújást követően Boda Péter, a  Mezőtúr edzője.

– Óriásit küzdöttünk ma is, külön kértem a játékosokat, hogy vegyék komolyan a találkozót. Ezt maximálisan teljesítették, egy jó erőkből álló csapatot sikerült legyőznünk. Elismerésem a csapatnak az egész éves teljesítményéhez – mondta Szloska Krisztián, a Székács edzője.

Mezőtúri AFC-SYNGENTA–Törökszentmiklósi Székács KE 24–37 (12–18)
Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
Mezőtúr: Lipták – Soós 1, Schnetter 1, Andrikó 5, Zvolenszki 5 (1), Zalai 3, Papp 3. Csere: Czikó (kapus), Kocsor 1, Kovács T. , Sárosi 2, Sütő 1, Tesényi 1, Tusjak 1. Edző: Boda Péter.  
Törökszentmiklós: Rizinger – Csanádi 2, Nyeső 4, Szöllősi 1, Holló 5, Dócs 9, Zsigmond 7. Csere: Illés (kapus), Pásztor, Nyikos 3, Kapás, Sütő, Szollár 6. Edző: Szloska Krisztián.
További eredmények: Kunszentmárton–Újkígyós 26–22, Köröstarcsa–Szolnok KCSE 23–23, Túrkeve–Kondoros 27–31.
A bajnokság állása. 1. Székács KE 41 pont, 2. Mezőtúr 33, ...7. Kunszentmárton 20, 8. Szolnok 19, ...12. Túrkeve 2 pont.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában