Labdarúgás - NB II., III.

2022.05.14. 06:56

Három pont kell a MÁV-nak

Az NB II. utolsó előtti, 37. fordulójában a Szolnoki MÁV-ra 17 órától újabb élet-halál meccs vár, ezúttal Tiszakécskén. A Tisza-partiakkal azonos kezdési időpontban a harmadosztályú gárdáink is pályára lépnek a 36. körben.

Sebestyén János és Varga Balázs

A MÁV-os Tömösvári Bálint múlt vasárnap többször meg tudta bontani a szélen az ellenfél védelmét, ez most is kulcskérdés lehet Fotó: Mészáros János

Élet-halál harc vár rájuk

Kevésen múlt a MÁV-győzelem a Dorog ellen, de végül nem sikerült, s az 1–1 azt jelenti, a reméltnél rosszabb helyzetből várhatja az utolsó két kört a csapat. A véghajrában így igazából hat pontra van szükség, az szinte biztosan bennmaradást érne, de négynél kevesebb nem lehet elég. 

Ami jó hír, visszatérnek az eltiltottak, Kurdics Levente, Szekszárdi Tamás és Tóth Bence. Ez azért is fontos, mert többen is – Papp Szilárd, Rokszin Ádám és Tömösvári Bálint – úgy léptek kezdőként pályára legutóbb, hogy elég sokat hagytak ki tavasszal. Tehát nagyobb lesz a merítési lehetőség, ami a meccs hajrájában még sokat érhet. Szerencsére a csapat bizakodva várja a Tiszakécske elleni vasárnapi mérkőzést.

Annak ellenére, hogy a Dorogot végül nem tudtuk megverni, jó passzban vagyunk

– árulta el hírportálunknak Ro­ma­nek János, a kék-fehérek vezetőedzője. 

– Ha azt nézzük, hogy az előző öt meccsünkön tíz pontot gyűjtöttünk, nem panaszkodhatunk. Persze tudjuk, nyernünk kell, hiszen még a kiesőzónában vagyunk, de hiszünk benne, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.A kécskeiek sokkal rosszabb formában vannak, az előző öt meccsükön csupán egy pontot szereztek, ráadásul gólt sem rúgtak, miközben kaptak kilencet. Talán a gárda túlságosan megnyugodott a tavasz elején mutatott remek menetelés során – 11 bajnokin nyolc győzelem egy döntetlen és két vereség mellett –, s ha leültek a szezon végére, abból nem biztos, hogy újra fel tudnak pörögni. Ezt viszont ki kell használnia a MÁV-nak.

Kevés nyitott kérdés maradt

Az idei gyenge produkció miatt a hét elején válságstábot ülő Jászberény a Sényőt fogadja. Az eszmecserére már csak azért is szükség volt, mert a mögöttük nyolcpontnyi távolságra lévő, három zsinórban aratott győzelmével nagy hajrába kezdő Hidasnémeti matematikailag még megelőzheti őket, ha háromszor nyer. A nyugodt záráshoz tehát a JFC-nek egy pontot mindenképp szereznie kellene, mellyel bebiztosíthatnák jövő évi NB III.-as tagságukat a Hidasnémeti eredményétől függetlenül. Az őszi 2–1-es vereségük mindenesetre intő jel lehet.

Sárossy Dániel nem bevethető, viszont László Krisztián és Szőllősi Ferenc játékára van esély. 

A három győzelme után legutóbb a Kisvárda II.-től vereséget szenvedő, 13. helyen tanyázó Tiszafüred a két pozícióval mögötte tartózkodó Eger otthonába látogat. Az elmúlt nyolc mérkőzésén mindössze két pontot gyűjtő házigazda ellen a forma alapján minden esélye megvan a sikerre a Tisza-taviaknak. Az idény első felében legyőzték (1–0) az ESE-t a kék-sárgák, akiknél Barna Viktor játéka kérdéses.

Az SBTC elleni 2–1-re elveszített mérkőzése után ismét otthon lép pályára a Törökszentmiklós. Az osztálytól búcsúzó TFC a kisebb hullámvölgyben lévő, de masszív Füzesgyarmattal játszik, s igyekszik feledtetni gyenge hétközi produkcióját. A két fél ősszel 3–3-ra végzett, s az ikszre most is van esély, mivel a vendégek már 15 döntetlent játszottak.

További párosítások:

Szombat: Kisvárda II.–DVSC II., 16.00.Vasárnap: Tiszaújváros–Békéscsaba II., Hajdúszoboszló–Kazincbarcika, Hidasnémeti–DVTK II., Putnok–SBTC, DEAC–Tállya, BKV Előre–Újpest II., 17.00

Az NB II. állása:

Az NB III. Keleti csoport állása:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában