Kosárlabda

2022.05.04. 06:50

Ismét fontos összecsapás vár az Olaj legénységére

A középszakasz nyolcadik fordulójában a Szolnoki Olajbányász a Körmend csapatát ma este hat órakor fogadja a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

Varga Csaba

Pongó Máté (balra) és Kamau Stokes újra összemérik erejüket Fotó: Szendi Péter/Vas Népe

Még három meccse van hátra az Olajnak a felsőházi középszakaszból, ebből egy győzelem a második helyet jelentené a playoff előtt a piros-feketék számára. Tehát már szerdán bebiztosíthatja második helyét a Olaj, ehhez le kell győzniük a Körmendet, amelyet az alapszakaszban oda-vissza vertek, sőt a Magyar Kupa negyeddöntőjében is Bojan Szuboticsék örülhettek. A középszakasz második fordulójában viszont alulmaradt a szolnoki csapat a Rába-partján, tehát ha szerdán nyer az Olaj, már nem lesz tétje a szombati Alba Fehérvár és a szerdai Falco elleni idegenbeli összecsapásnak. 

Mivel már több tét nélküli meccs volt és lesz is a szezon ezen részének, ezért (is) ez lesz az utolsó évadja a középszakasznak, ugyanis az MKOSZ a klubok támogatásával eltörölte a sorozatot. Tehát a következő idényben az alapszakasz után egyből indul a rájátszás. Ellenben újra lesznek mérkőzések az 5–8., valamint a 9–14. helyezett csapatok számára. Ami viszont még nem eldöntött, úgy tűnik, megszűnik a 13–14. helyezettek párharca, az úgynevezett playout, ami az idén a Paks és a Pécs két győzelemig tartó páros csatája lesz – kezdés szombaton az atomvárosban. 

Az Olaj tehát szerda este a Körmendet látja vendégül. 

A szolnokiak irányítója, Pongó Máté azt mondtahírportálunknak: – Fontos meccs vár ránk, mert meg akarjuk őrizni második pozíciónkat. Tudjuk, hogy nem egyszerű ellenfél a Körmend, ráadásul az elmúlt meccseken jó formában játszottak. Egy biztos, sokat kell tennünk majd a győzelemért, első lépésként meg kell állítanunk a két amerikai hátvédjüket, Kamau Stokest és Maliek White-ot. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen többen is sérüléssel bajlódnak sorainkban. Azon leszünk, hogy jó csapatmunkával, közönségünk segítségével kivívjuk a győzelmet. 

Négy találkozót nyert a középszakaszban a Körmend, minimális céljuk, hogy megtartsák a harmadik helyüket, kijelenthető, hogy jó formába lendült a vasi gárda. 

Gasper Potocnik, az Olaj edzője így nyilatkozott a BB1. hu-nak: – Nem változtattunk sok mindenen az utolsó, Sopron elleni mérkőzésünk óta. Továbbra is vannak problémáink, a csapaton belüli kisebb sérülések miatt megrövidült a rotációnk. Ennek ellenére megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a szerdai találkozóra. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a pályán, a legjobb formánkat szeretnénk hozni és lehetőségeink szerint küzdeni. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű feladat, hisz a Körmend egy kiváló csapat. 
A szerdai program:
Felsőház: Sopron KC–Falco KC, Szolnoki Olajbányász–Körmend, 18.00. Középház: Oroszlány–Kaposvár, 18.00. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában