Atlétika

2022.07.09. 18:12

Áttörné az egyperces határt a Szolnok futója

Két remek futást bemutatva, tizedikként végzett az ifi-Eb-n Ecseri Angéla, aki mégsem elégedett az idejével, két hét múlva a korosztályos olimpián megdöntené egyéni legjobbját.

Rózsa Róbert

A Szolnoki Sportcentrum atlétája, Ecseri Angéla 400 gáton képviselte hazánkat a Jeruzsálemi Eb-n

Fotó: cegledipanorama.hu

Ritkaság, hogy valaki élete negyedik 400 méteres gátfutását mindjárt egy korosztályos kontinensbajnokság elődöntőjében teljesíti. Ez a bravúr jött össze a szolnoki színekben versenyző Ecseri Angélának, aki a szám tizedik helyét szerezte meg a héten az U18-as Európa-bajnokságon, Jeruzsálemben.

Igaz, az Eb-ről pénteken hazatérő, a 400 méteres síkfutás mellett immár gáton is korosztályos ranglistavezető ceglédi futó 300 gáton már versenyzett, az Eb előtt pedig tudatosan készültek a hosszabb távra.

Teljes edzésmunkát végeztünk a felkészülés során, hosszabb futásokkal, konditermi munkával és technikai edzésekkel. A számot 200 méteres futásokból raktuk össze

– mondta hírportálunknak a fiatal versenyző.

A Szolnoki Sportcentrum atlétája remeknek találta a bajnokság hangulatát, ő maga nem izgult, amikor odaállt a rajthoz, már csak a futamára koncentrált.

Örültem, hogy versenyezhettem az Eb-n, de nem vagyok elégedett. Nem sikerült megfutnom az egyéni csúcsomat, pedig reménykedtem egy hatvan  másodpercen belüli időben

– fogalmazott.

 1:01,12-vel a tizedik helyet szerezte meg az Eb-n Fotó: Bagi Árpád

Csalódottságra ugyanakkor semmi ok, hiszen az előfutam 1:00,98-es, valamint az elődöntő 1:01,12-es ideje csak pár tizedmásodperccel maradt el mostani legjobbjától. Mindezt úgy, hogy a második futása előtti éjjel betegséggel küzdött, és gyakorlatilag alvás nélkül állt rajtvonalhoz.

Ha megfutotta volna az egyénijét, döntőbe jut

– tette hozzá felkészítője. Keszthelyi Ferenc szerint több tényező is nehezítette az Izraelban versenyzők dolgát.

– Már reggel fél kilenckor futni kellett, ami egy ilyen távnál nagyon korai. Erre persze készültünk, a Eb előtt reggelente edzettünk. De a versenyen ez így is 5 órai keléssel járt, ráadásul a nagy meleg sem kedvezett a futóknak. Ehhez jött még Angi betegsége.

Ami viszont már a jövőt illeti: a ceglédi lánynak két hét múlva Besztercebányán, az Európai Ifjúsági Olimpián van jelenése. Ott pedig egy dobogó is összejöhet, és akár át is törheti a egyperces határt.

Sosem volt még ennyi érem

Kimondottan sikeres U18-as Európa-bajnokságon van túl Magyarország. A válogatott négy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a viadalt. Ezzel a 2005-ben vagy 2006-ban született atléták versenyén hazánk az éremtáblázat 20. helyét szerezte meg. Az aranyérmet nem szerző országok közül a legtöbb dobogós helyezést nyertük.

Kriszt Sarolta U18-as országos csúccsal hétpróbában, Viszkeleti Villő kalapácsvetésben, Horváth Máté gerelyhajításban, Kovács Árpád 400 méteren érdemelt ki ezüstöt, míg Takács Gergő 400 gáton szerzett bronzérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában