Labdarúgás

2022.08.08. 07:00

NB III.-asaink sikerrel vették a hétvégi kupafordulót

Minden pályára lépő harmadosztályú csapatunk továbbjutott a kupában. A Törökszentmiklós, a Tiszaföldvár és a Kisújszállás számára viszont maradnak a megyei bajnoki küzdelmek.

Jegesi László

A Szolnoki MÁV a Ferencváros II. elleni bajnoki győzelem után a kupában is nyert

Fotó: Mészáros János

Hat megyei csapatunk volt érdekelt az elmúlt hét végén a Magyar Kupa soros fordulójában, ami a legjobb hatvannégybe jutásról volt hivatott dönteni. Az igazsághoz tartozik, hogy az első és másodosztályú együttesek csak a következő forduló után csatlakoznak a küzdelmekhez, így még egy kört kell mennie annak, aki nevesebb klubokkal szemben is megméretné magát. Erre azonban csak a harmadik vonalban játszó gárdáinknak van már esélyük, a megyei első osztály képviselői nem jutottak tovább. 

Szolnoki MÁV–Makó 1–0 (1–0)

A Szolnoki MÁV együttese azt a Makót látta vendégül szombaton, amellyel szemben az elmúlt hét végén alulmaradt bajnoki mérkőzésen. A hazai együttes a Csáki – Tömösvári, Dudok (Sitku), Gohér, Kálmán, Kópis – Tisza, Földi (Nádházi) – Lukovszky (Antal), Iván M., Rokszin (Lengyel) összeállításban állt fel, ám egy kicsit megilletődötten lépett pályára, a fiúkban még élhetett a vereség emléke. 

A játékrész második felében bátorodott fel csak a fiatalokkal teletűzdelt hazai gárda, amelynek hamarosan meg is lett az eredménye: egy pazar támadás végén Iván Milán lőtt a léc alá. A folytatásban egyre többet kezdeményezett a Makó, a vendéglátók ellentámadásaiban azonban szinte mindig benne volt a gólveszély. Mivel a vendégeknek még büntetőből sem sikerült a hazai kapuba találni, a MÁV került a következő körbe. 

Rákosmente FC (BLSZ I.)–Jászberény FC 2–4 (1–2)

Bár a jászsági együttesnél még javában a csapatépítés időszaka zajlik, nagy örömükre szolgált, hogy végre tétmérkőzésen is sikerült győzelmet ünnepelni. Remili első góljára még tudott válaszolni a jó erőkből álló fővárosi együttes, a csatár újabb találatára viszont már nem érkezett válasz. A hajrában szerzett újabb jászberényi gólok (Pereveznik és Borsics voltak még eredményesek) pedig már a korábban ígért támadófutballt vetítették előre. 

Bagi TC (Pest megyei II.)– Tiszafüred 2–4 (0–2)

A vendégek győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Baranyi és Skulka találatai után még sikerült szépítenie a hazai csapatnak, de a hajrában esett újabb füredi gólok (Barzsó és újfent Skulka voltak eredményesek) végleg megpecsételték a hazai együttes sorsát. – Elértük, amiért jöttünk – értékelte a látottakat Dorcsák Zoltán, Tiszafüred edzője. Hozzátette: fontos, hogy most lehetőséget tudtak adni azok számára, akik az eddigi mérkőzéseken kevesebb szerephez jutottak. Megyei első osztályú csapatainknak ezúttal nem termett babér, a Kisújszállás és a Tiszaföldvár együttesei hazai pályán szenvedtek vereséget, míg az NB III.-ból nemrégiben kiesett Törökszentmiklós gárdája Lajosmizsén maradt alul. Ráadásul valamennyien úgy, hogy még gólt sem szereztek ezúttal.

Eredmények:

Tiszaföldvár SE–ESMTK (NB III. közép) 0–6 (0–2), Kisújszállás–Szegedi VSE 0–2 (0–1), Lajosmizse–Törökszentmiklós FC 2–0 (1–0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában