Labdarúgás

2022.08.11. 06:55

NB III.-ig szárnyalnának

Megragadnák a feljutási esélyt a tiszaföldváriak.

Polák Boglárka

Virágh Ferenc vezetőedző (balra) már hetekkel ezelőtt megkezdte a munkát a csapat játékosaival

Fotó: Juhászné Ladányi Diána

Több csapattal együtt a Tiszaföldvár is korán kezdte a felkészülést, abban reménykedve, hogy augusztus elején rajtol a bajnokság. A szezonkezdet azonban nyár végére tolódott, így módosultak az edzéstervek. 

Virágh Ferenc, a Tiszaföldvári VSE vezetőedzője elégedetten értékelte hírportálunknak az eddig elvégzett munkát. Úgy gondolja, a tervezett feladatokat sikeresen végrehajtották. Igyekeztek az edzőmeccseken is magasabb osztályú csapatok ellen játszani, mint például a Szolnoki MÁV FC. Ezeken a találkozókon meglepően jól szerepeltek. Annak ellenére, hogy a kétszeres gólkirályuk, az alapembernek számító Kovács Tamás nyáron a szomszédos Martfű csapatába igazolt. 

– Mindenképpen érzékenyen érintett engem is és a csapatot is, hogy Tamás távozott. Egy gólerős támadó volt, de ezen felül a közösség fontos tagja, nagyon jó kapcsolatot ápoltunk egymással. Ő most ebből kilépett, de a futball ilyen – utalt korábbi kapcsolatukra Virágh Ferenc. 

A Tiszaföldvár a tavalyi évadot a második helyen zárta, és csak egy apró lépés választotta el a feljutástól. 

– A következő szezonban szeretnénk minél jobb helyezést elérni, felülmúlni a tavalyi eredményünket, ami most már csak az első hely lehet. Ha pedig ez sikerülne, és megnyernénk a bajnokságot, biztosan élnénk a feljutási lehetőségünkkel – részletezte a TISE céljait a vezetőedző. 

A klubvezetés nyáron megerősítette a csapatot. Immár két ukrán játékos is bekapcsolódott a munkába, az egyik a gyermekorvosként diplomázott, 24 éves Naseer Seraane, aki belső védőt játszik, míg a másik Gerald Jibril, aki profi labdarúgóként élt eddig. Utóbbi, a 21 éves irányító a korosztályos nigériai válogatottban is bemutatkozhatott. Hollandiában is lehetőséget kínáltak neki, ám ő végül a földvári csapat ajánlatát fogadta el. 

A Tiszaföldvár egyébként a MOL Magyar Kupában is jól helytállt, hiszen múlt héten a harmadosztályban szereplő ESMTK tudta csak kiejteni.  A kék-fehér csapat első tétmeccsén a Rákóczifalvát látja majd vendégül augusztus 21-én, délután öt órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában