Atlétika

2022.09.29. 16:23

A Széchenyi és a Verseghy csapata a kupagyőztes

A verseny célja az országos döntőbe jutás volt.

Varga Csaba

A díjazott csapatok képviselői: Guba Gréta (Széchenyi István Gimnázium) és Lajtos Márton( Verseghy Ferenc Gimnázium) Beküldőtt fotó

A szolnoki Véső úti Sportközpontban rendezték meg a Szolnok megyei diákolimpiai ügyességi és váltó csapatbajnokság döntőjét a III.-IV. V. és VI. korcsoport számára. A verseny célja az országos döntőbe jutás volt. Mint azt a szervezők részéről Borsi István testnevelő tanár elmondta, az eseményen két vándorserleg útjára indult, hagyományteremtő szándékkal, méghozzá a szolnoki atlétika ikonikus alakjainak, Kocsis István mesteredzőnek és Majercsik László edzőnek emléket állítva. A két kiváló szakemberről Kővári Lászlóné a városi diáksport bizottság elnöke, valamint Ecseki Tibor a versenybíróság elnöke emlékezett meg a megméretés előtt. 

A „Kocsis István mesteredző díjat” a szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium súlylökő csapata – Kalmár Áron, Tószegi Tamás, Lajtos Márton, Pálmai Ágoston – nyerte, amelyet Dobos Annamária testnevelő tanár készítette fel a megméretésre. A „Majercsik László edző díjat” a szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Gimnázium leány dobó csapata érdemelte ki, amely Szécsi Kitti, Maródi Dorka, Guba Gréta, Báthori Virág, Kovács Kitti, Honti Ágnes összeállításban szerepelt a viadalon, felkészítőjük Gálné Fancsali Ildikó testnevelő tanár volt.

A díjakat Majercsik László fia, Majercsik Zoltán, és Kocsis István volt tanítványa, későbbi kollégája Borsi István testnevelő tanár adták át. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában