Kajak-kenu

2022.09.02. 15:18

Szolnoki ezüstérem az U23-as vb-n

Szolnoki ezüstérem az U23-as vb-n.

Rózsa Róbert

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

Másodikként ért célba a Szegeden tartott korosztályos világbajnokság pénteki K-4 500-as döntőjében a magyar női csapat. A szolnoki Csikós Zsóka, valamint Fojt Sára, Lucz Anna és Rendessy Eszter alkototta kvartett jól rajtolt, és mintegy féltávig együtt haladt a végül győztes lengyelekkel. Utóbbiak 250 méter után elszakadtak a mezőnytől, és 1.31,22 perces idővel győztek. 

A mieink az olasz négyessel vívtak nagy küzdelmet, végül a magyar lányok maguk mögött tartották őket, és 1.32,91-gyel megszerezték az ezüstérmet az U23-asok között. Ebben a korcsoportban világbajnoki címet nyert Lucz Anna K-1 200 méteren, a Bragato Giada, Nagy Bianka duó C-1 500-on, Adolf Balázs C-1 1000 méteren, és világbajnok lett a Vajda Bence, Szántói Szabó Tamás kajak kettes 1000 méteren. A fiatalabb korosztályban vb-címet nyert az Ozsgyáni Bence, Hidvégi Zalán, Hidvégi Hunor, Keller Gergő, illetve a Kiskó Réka, Szegedi Angelina, Nemes Réka, Rugonfalvi-Kiss Janka összeállítású kajaknégyes, továbbá ugyancsak 500 méteren a Kiss Ágnes, Molnár Csepke, valamint a Molnár Csanád, Juhász István kenupáros. 

A Szakács Botond, Samu Péter kajak kettes 1000 méteren aratott fölényes győzelmet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában