Labdarúgás / Galériával

2022.10.03. 15:14

„Jött a katarzis" – A Füred, a Karcag és a Berény is bravúrgyőzelmet aratott

A Keleti csoportban szereplő csapataink eredményes vasárnapot tudhatnak maguk mögött, valamennyien felnőttek a feladathoz. Az a tény pedig, hogy a tabellán náluk előrébb szereplő csapatokat múltak felül, különösen növeli sikerük értékét. A Középben szereplő Szolnok ismét, zsinórban hetedszer alulmaradt ellenfelével szemben.

Jegesi László

A Karcag után a Jászberény is megverte a fehér mezes Hajdúszoboszlót

Fotó: Pesti József

Keleti csoport

Facultas Tiszafüredi VSE–Kisvárda II. 1–0 (0–0)

Tiszafüred, 500 néző, vezette: Práth Dávid

Tiszafüred: Tajti – Karika (Szövetes), FEHÉR ZS., Kalóz (HÁDA), TOMOLA – MÁCSAI (Skulka), Baranyi, Földi (Barna) – Tóth D., Szabó V., Kertész (Pintér). Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerző: Szabó Viktor (90.)

A Tiszafüred harmadosztályú tagsága alatt még egyszer sem tudta legyőzni aktuális ellenfelét, ezért – és jelenlegi formája alapján is –, ezúttal meglepetésre készültek Mácsaiék. A Kisvárda azonban mit sem foglalkozott ezzel, több helyzetet kidolgozott és egy kapufáig is eljutott az első félidőben. A második játékrészben a hazaiak elsősorban pontrúgások után veszélyeztettek, a levegőben lógott a meglepetés, ami az utolsó percben rúgott Szabó Viktor góllal be is következett.

Dorcsák Zoltán: – Játékosaim egy emberként küzdve harcolták végig a kilencven percet és ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Az ellenfélnek több helyzete adódott és úgy tűnt, hogy örülhetünk az egy pontnak is, amikor jött a katarzis...

Jászberényi FC–Hajdúszoboszló 4–1 (0–1)

Jászberény, 200 néző, vezette: Dobai János.

Jászberény: Menczeles – LAMI, Varjas, Perevuznik (BORICS), Sárossy – Ludasi, Horváth A. – FEKETE O. (Palcsó), Szöllősi (Benedek), Kurunczi – Remili (Donkó). Edző: Lakatos Béla.

Gólszerzők: Borics (75.), Fekete O. (80.), Szöllősi (84.), Remili (87.)., ill. Barna (38.)

Joggal reménykedhetett győzelemben a hazai együttes, hiszen Remili és Fekete felépültek sérülésükből, Szőllősi letöltötte eltiltását, Lami személyben pedig egy új játékos is csatlakozott nemrégiben a kerethez. Az első félidő még nem igazolta a várakozásokat, a hajrában bekapott gól után a szünetben próbálta rendezni a sorokat a Jászberény. Az egyenlítő gól hozta meg a várva várt fordulatot, a játékosok tényleg elhitték, hogy nyerhetnek. Szenzációs utolsó negyedórát produkáltak, szép gólokkal szinte állva hagyták a tavalyi negyedik helyezettet.

Lakatos Béla: – A mérkőzés előtt csak a győzelmet tudtam elfogadni, a remélt jó játék azonban az első félidőben elmaradt. Az egyenlítő gól után mintha egy gát szakadt volna át a fiúkban, amit az utolsó negyedórában produkáltunk, az még engem is meglepett. Megérdemelt győzelmet arattunk.

Karcagi SE–Pénzügyőr SE 1–0 (0–0)

Balmazújváros, 100 néző, vezette: Sándor Csaba

Karcag: FEDINISINEC – Pap, Éles, Ballók (Szabó L.), Tóth M. – Misák (Shadi), Virág, JUHÁSZ, Gyönyörű (Szentannai) – Miterkó (Tóth G.), Maruscsak (Kuti). Edző: Igor Bogdanovics.

Gólszerző: Juhász Martin (60.)

Nagy fegyvertényt hajtott végre a Karcag csapata a dobogós helyen álló Pénzügyőr legyőzésével. Emlékeztetett az együttes a bajnoki szezon elején mutatott formájára, amikor is három egymást követő mérkőzést sikerült hasonló arányban megnyernie. A hátsó alakzat vezére ismét a kapus, Fedinisinec volt, akit nem érdemtelenül ölelgettek társai a lefújást követően.

Közép csoport

Szolnoki MÁV–Ceglédi VSE 1–2 (0–0)

Szolnok, 400 néző, vezette: Kakuk Szabolcs

Gólszerzők: Gohér (75.), ill. Annus (49.), Medve (70.)

Szolnok: Csáki – Tisza, Gohér, Kópis- Antal (Lukovszky), Földi, Pelles, Tömösvári, Rokszin (Nádházi) – Iván M., Lakatos (Lengyel). Edző: Ulviczki Attila, kapusedző

Az első félidő eseménytelen mezőnyjátékot hozott, a folytatásban viszont felpörögtek az események. Az egykori szolnoki nevelésű Annus szép egyéni megmozdulás után talált a kapuba, melyet megfejelt a Cegléd később még egy góllal. Hiába támadott a Szolnok többet, Gohér szabadrúgásgólja már csak a szépítésre volt elegendő.

Ulviczki Attila: – Most úgy látszik, hogy a jelenlegi helyzetünkben nem vagyunk többre képesek. A hétközi és a vasárnapi találkozón én mégis láttam olyan jeleket, amire a későbbiekben lehet alapozni. Az eredménytelenség ellenére vannak pozitívumok, továbbra is bízunk abban, hogy ez előbb-utóbb győzelmekbe is jelentkezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában