Röplabda

2022.10.12. 15:46

Megismételnék tavalyi bravúrjukat a berényi lányok

Új rendszerben, több csapat ellen kell megvívnia a jászberényi női csapatnak az idei bajnokságban. Egy dolog változatlan: idén is kiérdemelnék a bentmaradást.

Rózsa Róbert

Márciusban 3:2-re nyert a JVT a Debrecen ellen. Ez most kevés lenne a kupatovábbjutáshoz

Fotó: Pesti József

Alaposan átfazonírozták a női NB I.-es bajnokságot a 2022–2023-as idényre. Idén ugyanis már nem nyolc, hanem 12 együttes vesz részt a küzdelmekben, és nem lesz egyenes kieséses szakasz, helyette 22 forduló áll a csapatok rendelkezésére, hogy döntsenek a helyezésekről.

Ebben a rendszerben indul harcba a Jászberényi VT, céljuk pedig nem más, mint megismételni a legutóbbi szezonban mutatott bravúrt: kivívni a bentmaradást. Ezt úgy érhetik el, hogy elkerülik az utolsó helyet, ellenkező esetben osztályozót kell játszani az NB II.-ből felfelé törekvő csapattal az NB I.-es tagságért.

A berényi menetelés első állomása az UTE U21-es csapata elleni mérkőzés lesz. – Nem tudjuk, hogy az Újpest ellen mi vár ránk. Hasonló korú, tehetséges fiatalok játszanak az UTE-nél is, de egyelőre nem világos, hogy milyen játékerőt képviselnek – mondta lapunknak Deme Gábor, a JVT edzője. 

A szakvezető szerint kiszámíthatatlan az idei bajnoki erősorrend. Bár a Diósgyőr és a Veszprém – a komolyabb bázis és a külföldi játékosok révén – vélhetően kiemelkedik majd a mezőnyből, mögöttük nyílt küzdelem jöhet.

Ebbe a harcba a JVT idén is légiósok nélkül, fiatal, saját nevelésű játékosokkal szeretne beleszólni. Az Újpest–Jászberény találkozót vasárnap, 18 órakor játszák.

Jövő kedden kupavisszavágó

Az idényt vereséggel kezdte még szeptemberben a JVT: a Debrecentől kaptak ki kupameccsen, 3:1-re. Ennek visszavágójára szintén készülnek Berényben, már csak azért is, mert az odavágón végig jól játszottak, minden szettben vezettek, és könnyen nyerhettek is volna. Kedden, 17 órakor szeretnék „rendezni a számlát”.
Ha 3:0-ra nyernek, ők mennek tovább, 3:1-es győzelmük esetén aranyszett dönt a továbbjutásról, minden más esetben a hajdúságiak jutnak a következő körbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában