Labdarúgás

2022.10.27. 10:19

Szárnyal a nemrég alakult focicsapat Tiszasason

Alacsony költségvetéssel dolgoznak, nincs fizetett játékosuk sem, a pályára lépők többsége helyi vagy környékbeli.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Alig több mint egy éve kezdték építeni a focicsapatot a tiszazugi településen. A lelkes labdarúgókból hamar össze is jött egy csapatra való.

– A bajnokság közepén vagyunk, jelenleg a harmadik helyen állunk. A meccsnapokon szép számmal látogatnak a pályára a helyiek, van amikor akár száz néző is összegyűlik. Úgy tűnik tehát, hogy a kezdeményezés elérte a célját – számolt be a sikerekről Vágner István polgármester.

Alacsony költségvetéssel dolgoznak, nincs fizetett játékosuk sem, a pályára lépők többsége helyi vagy környékbeli. Sikeresen pályáztak támogatásra.

– Sporteszközökre költhettük a kicsivel több mint hárommillió forintot. Új mezeket, labdákat, melegítőt, táskákat, hálót vásároltunk – mondta.

Nemrégiben jótékonysági sportbált tartottak a tiszazugi faluban.

– A kultúrházban száznegyven fő fért el kényelmesen, egyéb felajánlások érkeztek, tombolahúzás is volt. A befolyt összeget a működésre fordítjuk, hiszen igen megemelkedett például az útiköltség az utóbbi időben – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában