Kézilabda

2022.11.03. 06:55

Javuló játékot mutatott Makón a szolnoki csapat

Mint beszámoltunk róla, a férfi NB II. 6. fordulójának nyitómeccsét már október 22–én lejátszotta a listavezető Székács, amely 35–31–re nyert Kunszentmártonban. További csapataink közül a Mezőtúr papírforma győzelmet aratott hazai pályán, míg a Szolnok közel állt a bravúrhoz Makón, de nem tudott pontot szerezni az elmúlt hétvégén.

Varga Csaba

Makkai Ferenc és szolnoki társai javuló formát mutatnak

Fotó: Nagy Balázs

Mezőtúr AFC-Syngenta – Berettyó MSE 36–17 (15–11)

Mezőtúr, 100 néző. Vezette: Herceg U., Piller T.

Mezőtúr: Lipták – Zalai 11, Murányi 5, Bella 2, Dénes Á. 1, Soós B. 1, Zvolenszki 3. Csere: Czikó (kapus), Kocsor, Farkas K., Kovács T. 6, Andrikó 3, Tusjak, Schnetter 4. Edző: Csizmadia Tamás.

Több mint 20 percig fej-fej mellett haladtak a felek. A félidő hajrájában rákapcsolt a mezőtúri legénység, és négygólos előnyt szerzett a szünetig. A térfélcserét követően pedig egy 10–1-es rohammal állva hagyta ellenfelét a hazai gárda, 25–12. A folyatásban is szigorúan védekezett a pályaválasztó, amely 21 gólt lőtt, de csak hat találatot engedélyezett vetélytársának. A végeredmény nem is lehetett más, mint kiütéses mezőtúri győzelem.

– Az első félidőben idegesen és kapkodva játszott a csapatunk, ami a 25. percig meg is látszott az eredményen. A második félidőben a saját játékunkat nyújtottuk, amivel nagy különbségű győzelmet arattunk – mondta a lefújás után Czizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője.

A következő fordulóban pénteken 19 órától a harmadik helyen tanyázó mezőtúriak a listavezető törökszentmiklósi Székács KE vendégei lesznek.

Makói KC–Szolnok KCSE 30–27 (19–13)

Mórahalom, 100 néző. Vezette: Nagy L., Szekeres L.

Szolnok: Boldog, Pallér (kapusok) – Varga R. 3, Varga A. 6, Gál D. 6, Szücs H. 4, Csibrány 5, Ledacs–Kis 2, Szűcs B. 1, Kovács I., Lengyel Z., Szabó Cs., Makkai. Edző: Erdélyi László.

A második helyezett Makó otthonában jól helyt állt a sereghajtó szolnoki legénység, amely mintegy 12 percig vezetett a meccsen, 8–9. 

A folytatásban azonban a hazaiak egy 7–0-s rohammal elhúztak megtorpanó vetélytársuktól. A szünet után sem adta föl a vendégcsapat, amely tíz perccel a vége előtt, 25–24–re zárkózott fel. A hajrában Maros-partiak azonban, ha nem is könnyen, de behúzták a győzelmet a javuló játékot mutató és nagyon küzdő szolnoki csapattal szemben.

A Tisza-parti együttes szombaton 18 órától a Kunszentmártont fogadja a Tiszavirág Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában