Vízilabda

2022.11.28. 16:32

Magabiztos siker a listavezető otthonában

Kiválóan felkészült az Invictus gárdája nagy riválisa, a Debrecen ellen a vízilabda OB I /B soron következő, tizedik fordulójában. Magabiztos győzelmével két pontra megközelítette a listavezetőt és megteremtette az esélyét egy későbbi helycserének.

Jegesi László

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nagyon készült a találkozóra Kis Gábor együttese, már hetek óta ennek jegyében játszották bajnoki, kupa és edzőmérkőzéseiket egyaránt. Rögtön az első negyedben letette névjegyét az Invictus és igazi erődemonstrációt tartott a vendéglátók otthonául szolgáló nyíregyházi uszodában. A játék minden elemében jobbnak bizonyultak ellenfelüknél és nem várt előnyre tettek szert. A folytatást eggyel már a hazai gárda nyerte, de ez is csak arra volt elegendő, hogy négy gólra csökkentse a különbséget.

Fordulás után úgy is tudták tartani Szőke Ákosék a különbséget, hogy javukra jóval kevesebb emberelőnyt ítéltek a játékvezetők. Nem számított, mert az ellenfél kapuja előtt akció gólok színesítették a játékot, hátul pedig Dévai kapussal az élen a védekezés is hatékonyan működött.

Kis Gábor: Nagyon büszke vagyok a játékosokra, nem hiába készültünk annyira erre a találkozóra. Támadásban különösen jól teljesítettük, erre a játékra lehet alapozni a jövőben.

DVSE-Master Good - Invictus SC 13–19 (1–6, 4–3, 4–4, 4–6)

Nyíregyháza, 100 néző, vezette: Kollár György, Sikter Richárd

Invictus: DÉVAI - TOTH Á. 3, Sándor L., Zsilák, Fehér 1, Süveges, ASHANIN 3, Nagy R. 1, Marnitz 1, KOVÁCS M. 5, Bukta 1, Bölcskei 1, SZŐKE Á. 3., Nagy S. Edző: Kis Gábor.

Gól - akcióból: 17/3, ill. 22/8.

Gól - emberelőnyből: 22/7, ill. 15/8.

Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában