Kézilabda

2022.11.16. 07:00

Tarolt a Székács Újkígyóson

A férfi NB II. Dél-keleti csoportjának 8. fordulójában nem született meglepetés a dobogósok magabiztosan gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Varga Csaba

Gyorsan elhúzott a fekete-sárga mezes Mezőtúr, ám a félidőre majdnem utolérte a végére elfogyó Kunszentmárton 

Forrás: Mezőtúri AFC

 Az éllovas Székács KE az alsóházban tanyázó Újkígyós csapatánál vendégeskedett legutóbb. 

FISE Újkígyós–Székács KE GÉF-PRO 28–44 (11–25)

Újkígyós,120 néző. Vezette: Herceg U., Piller. 

Székács KE: Subicz – Holló 9, Takács P. 7, Buday 3, Zsigmond G. 5, Berkes 8, Szöllősi B. 2. Csere: Rizinger (kapus), Monoki 2, Nyeső 5, Nyikos 3. 

Edző: Szloska Krisztián.

Nagyon bekezdett a Székács legénysége, amely néhány perc alatt öt gólt rámolt be a hazaiak kapujába. A szervezett védekezésnek és a gyors lerohanásoknak köszönhetően a miklósiak alig 20 perc alatt tízgólos előnyre tettek szert. A folytatásban sem engedtek a gyeplőn Takács Péterék, hiszen 11–25-ös állással ért véget az első félidő. 

A második játékrész sem hozott izgalmakat, a lelkes vendéglátók próbálták csökkenteni a hátrányukat, de nem jártak sikerrel, mert a miklósiak továbbra is jól játszottak, tetszés szerint érték el találataikat, és végül kiütéssel nyertek. – Ismét nagy különbségű győzelmet arattunk, végig tudtuk uralni a mérkőzést. Jó tempót diktáltunk, és komolyan vették a srácok a találkozót. Elismerés jár nekik az újabb győzelemért – mondta Szloska Krisztián edző a lefújást követően. 

Mezőtúri AFC-Syngenta–Kunszentmártoni KSK 36–29 (21–13)

Mezőtúr, 100 néző. V.: Nagy F., Túróczy J. 

Mezőtúr: Lipták 1 – Zalai 9, Murányi 2, Andrikó 6, Dénes Á. 8, Soós B. 2, Zvolenszki 5. Csere: Czikó (kapus) Kovács T. 2, Tusjak 1, Schnetter, Farkas K.

Edző: Csizmadia Tamás. 

Kunszentmárton: Varga I. – Benkő B. 1, Arany G. 8, Cselovszki 2, Danku Cs., Gelley 9, Kovács A. Csere: Branyiczki, Fekete K., Jónás, Kovács Sz. 1, Losonc, Simon I. 3, Szikszay, Vass P. 5. 

Edző: Polgár András. 

Repülőrajttal indították a megyei rangadót Dénes Ádámék, akik a 10. percben már 10–2-re vezettek. Lassan pörögtek fel a kunszentmártoniak, akik a második félidő elején adtak életjelt magukról, amikor felzárkóztak 23–20-ra. A mezőtúriak azonban sebességet váltottak, egy 10–5-ös etappal visszaállították a régi rendet, és megnyerték az összecsapást. 

– Jól kezdtük a mérkőzést, már az első félidő elején tekintélyes különbségre tettünk szert. A második játékrész elején egy kis üzemzavar lépett fel, de rendeztük sorainkat, és magabiztos győzelmet arattunk – értékelt a győztes mezőtúriak edzője, Csizmadia Tamás

A kunszentmártoniak edzője, Polgár András pedig azt mondta hírportálunknak:

 – A szezon leggyengébb játékát nyújtottuk. Rengeteg technikai hibát vétettünk, és az eladott labdáink után könnyű gólokat kaptunk. A meccs elején hét góllal elhúztak tőlünk a mezőtúriak utána már csak futottunk az eredmény után. 

ASK Hajdúszoboszló–Szolnoki KCSE 35–25 (13–13)

Hajdúszoboszló, 300 néző. V.: Fibec Z., Hernák T. 

Szolnok: Pallér – Kovács I. 2, Gál D. 2, Ledacs-Kis 3, Szűcs B. 2, Varga A. 3, Varga R. 3. Csere: Boldog (kapus), Lengyel Z. 1, Kiss M. 1, Szabó Cs. 1, Szűcs H. 7. Edző: Erdélyi László. 

Az első félidőben még jól tartotta magát a szolno­ki csapat a dobogóra törő szoboszlóiak otthonában. A szü­net után azonban négy góllal megléptek a hazaiak és a Tisza-partiak már nem tudtak visszajönni a meccsbe, sőt, a hajrában még tovább nyílt az olló, könnyedén nyert a pályaválasztó. 

A következő forduló párosítása 

Szombat: Székács KE–Kondoros, 17.00, Újkígyós–Kunszentmárton, 18.00, Szolnok–Mezőtúr, 19.00.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában