Utánpótlás-nevelés

2022.12.13. 08:00

60 éves lett az „örökmozgó” szolnoki testnevelő tanár

Ki gondolná róla, hogy elmúlt 60? Pedig így van, Barta Attila, a szolnoki Jendrassik György Gépipari Technikum testnevelő tanára a napokban ünnepelte születésnapját, amelyet az iskolában is igazán emlékezetessé tettek számára kollégái.

Jegesi László

Barta Attilát iskolája köszöntötte

Amígó – sokan csak így ismerik – egy megbeszélésre érkezett a minap a tanáriba, ám a tanácskozás helyett tűzijáték, torta és ünneplés várta a gyerekek és kollégák által egyaránt közkedvelt testnevelő tanárt, aki kissé meghatódva emlékezett vissza az őt ért élményekre.

Ezúttal nem ő okozott meglepetést, ahogy az lenni szokott, hanem neki szólt ugyanez. Talán azért is volt ez az – egy iskolában kevésbé megszokott – össznépi megemlékezés, mert „Attila bának” mindig van mindenkihez egy jó szava. Segítőkészsége példaértékű, mellette, vele egyszerűen nem lehet unatkozni. 

– Humor nélkül nem léteznék – vallja Barta Attila, akinek vicceiről, tréfáiról ódákat zengenek nemcsak munkatársai, hanem a diákjai, tanítványai is. 

Barta tanár úr Cibakházán kezdte a pályafutását, ahol a tanítás mellett a helyi futballcsapatban játszott. A „Zöld Iskola” következett, ahol az általa háromszor is megszervezett 24 órás foci tette igazán emlékezetessé ottani munkásságát.

A Herman Ottó Általános Iskolában (ma Szentgyörgyi) is tanított, ahol a Bozsik intézményi tornák elődjének számító focikupák lebonyolítása fűződik többek között a nevéhez. Immár 18 éve annak, hogy az általánost középiskolára cserélte, amely döntést nem bánta meg.

Több országos versenyen ért el 3. helyezést tanítványaival, akikből – elmondása szerint – a maximumot sikerült kihoznia. 

Hitvallása, hogy minden gyerek irányába vezet út, csak esetleg másképp, nagy türelemmel kell megközelíteni őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában