Atlétika

2022.12.22. 06:55

A régmúlt sikereit idézik a szolnoki atléták 2022-es eredményei

Hazai győzelmek, nemzetközi szintű eredmények gazdagították a Szolnoki MÁV SE és a Szolnoki Sportcentrum atlétáinak 2022-es évét – hangzott el a szakosztályok évzáró rendezvényén. De ami legalább ennyire fontos: rengeteg szülő és kisgyerek döntött idén a sportág mellett.

Rózsa Róbert

Gyermekverseny a szolnoki Véső úti komplexumban – sok fiatal választja az atlétikát

Forrás: Beküldött fotó

Megtartotta évzáróját a minap a megyeszékhely két atlétikai szakosztálya (Szolnokon a sportolók 19 éves korukig a Szolnoki Sportcentrum színeiben versenyeznek, utána átlépnek a Szolnoki MÁV SE-hez). A banketten volt mit ünnepelni, hiszen a szolnokiak biztató évet tudhatnak maguk mögött. 

– Sok örömet hozott a 2022-es év – jelentette ki a MÁV SE szakosztályvezetője. Ecseki Tibor arról szólt, ebben az esztendőben mutatkozott meg a felújított Véső úti pálya átadása óta eltelt szisztematikus munka eredménye. – Világversenyeken értek el atlétáink nagyszerű eredményeket, és még így is bennünk maradt a kérdés: mit lett volna ha...? – utalt a szakvezető arra, hogy több versenyzőjüket is sérülések hátráltatták az idén. 

Ecseki Tibor többek között a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbertet említette, aki vállsérüléséből visszatért ugyan, de a júliusi világbajnokságra, majd az augusztusi Európa-bajnokságra nem került százszázalékos állapotba, vagy a 400 gátas Ecseri Angélát, aki az U18-as Eb elődöntője előtt betegedett le. 

Hozzátette, a mérleg így is pozitív, hiszen Ecseri Angéla később negyedikként végzett az Európai Egyetemi Olimpiai Fesztiválon (EYOF), a junior korú sprinter, Kocsis Anna Luca nagyszerűen versenyzett 4x100 méteren az Európa-bajnokságon, míg az U18-as válogatott, ifjúsági magyar bajnok Tóth Gergely személyében új magasugró tehetsége van Szolnoknak. 

Kiemelte, a városi sportiskolás évzárón 42 atlétát díjaztak – ez a régmúltat idézi. A következetes munka pedig az utánpótlás biztosításában is megmutatkozik. Mint a szakosztályvezető elmondta, 2022-ben több mint 120 kis atlétával növekedett a létszámuk, és szinte mindennap jön érdeklődés a szülők részéről. 

– Bízom benne, hogy a következő év igazán szerencsés lesz mind az EYOF-on, mind a korosztályos Európa-bajnokságokon – mondta Ecseki Tibor, hozzátéve, a 2023-as budapesti világbajnokságon akár négy szolnoki versenyző is ott lehet. 

– Neveket egyelőre nem mondok. Most azt kívánjuk atlétáinknak, legyenek elszántak, tartsanak ki, és érjék el céljaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában