Röplabda

2022.12.12. 19:00

Dágon lép pályára idei utolsó mérkőzésén a Szolnok

Felforgatta a férfi NB I. 2022-2023-as idényét a budapesti Gamma csapatának soron lévő kizárása. A kavarodás a Szolnokot sem kerülte el, akiknek múlt heti meccse emiatt elmaradt, ellenben utolsó őszi találkozóját hazai pálya helyett idegenben fogja lejátszani. A berényi lányok a Vasas ellen léptek pályára, de nem tudták megnehezíteni az angyalföldiek dolgát.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nehéz pénzügyi helyzet szedi az áldozatait a magyar férfi bajnokságokban. 

Az Extraligában a MAFC, az NB I.-ben a Gamma került nehéz helyzetbe. Utóbbi csapatot képzeletben akár ki is törölhetjük a bajnokságból: a rákosmenteiek már novemberben sem álltak ki három mérkőzésre, és mivel kettő a maximum, szinte bizonyosan kizárják őket. Múlt pénteken épp a Szolnoki Röplabda Klubbal csaptak volna össze, ám abból a találkozóból sem lett semmi.

De nem ez az egyetlen változás Gulyás Ferenc csapatának az életében. A szolnoki gárda számára egy jövő januárban esedékes meccset is előre hoztak még idénre, így a Szolnok végül december 18-án, vasárnap a dági parketten zárja a 2022-es évet.

A Komárom-Esztergom megyei csapat biztosan nem szánja karácsonyi ajándéknak az esztendő utolsó mérkőzését. A dágiak tíz mérkőzés után mindössze három pontra vannak a listavezető Szegedtől, így nagy szükségük van a Szolnok elleni győzelemre. Ráadásul két új játékossal erősödtek november végén: a megroppant MAFC-ból Krupánszki Olivér, míg Nagy Péter Márk a Gammából igazolt a Károly-hegyiekhez. További nehézség a szolnokiaknak, hogy ezt a találkozó eredetileg a Tisza-parton játszották volna, így a pályaválasztásról is le kellett mondaniuk.

Ennek ellenére Gulyásék minden tőlük telhetőt megtesznek. Mint a Szolnoki RK vezetőedzője fogalmazott, fontos a helytállás, és hogy emelt fővel jöjjenek le a pályáról, ezért bátor játékot kér Dágon is tanítványaitól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában