Frissítve / Kosárlabda / Galériával

2023.01.27. 21:59

A második negyedben eldöntötte a meccset a Jászberény

A kosárlabda NB I/B 18. fordulójának nyitómeccsén a jászberényi csapat biztosan nyert a Cegléd otthonában.

Varga Csaba

Fotó: Nagy Balázs

A felek első, tavaly októberi meccsét a jászberényiek győztek 89–79-re, érdekesség, hogy akkor Velkey János tíz ponttal segítette a berényieket a sikerhez. Igen, ám azóta Velkey eligazolt a kék-fehérektől, épp a rivális Cegléd soraiba. Ha már a jászberényi távozóknál tartunk, Földi Sándor szakmai tanácsadó sincs már a klubnál, a miértről egyikük esetében sem kaptunk magyarázatot. 

Ceglédi KE–Jászberényi KSE 71–80 (19–13, 11–34, 24–24, 17–9)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 300 néző. Vezette: Oláh M., Drenyovszki D., Gaál N.

CEGLÉD: Tóth B. 8/3, VELKEY 15/3, Kalassai 5/3, CSABA GY.13, Kovács B. 2. Csere: Karavdic 11, Erdei M. 5/3, Fodor M., Csákvári 8, Tóth Z. 4, Berkics M., Edző: Siska János.

JÁSZBERÉNY: Dunai 5/3, KUCSORA 14/9, Rosics 3/3, IVOSEV 21/6, Olasz 2. Csere: Homoki 12, Mester 6/6, MELEG 17/9. Edző: Miljan Rakics.

Az eredmény alakulása: 4. perc: 13–6, 8. p.: 15–11. 11. p.: 23–15. 16. p.: 23–33. 24. p.: 41–58. 28. p.: 49–69. 34. p.: 63–75. 38. p.: 67–80. 

Kipontozódott: Ivosev (37. p.), Kucsora (37. p.), Karavdic (38. p.), Rosics (39. p.) 

A régiósrangadóról: az első negyedben még úgy tűnt, hogy a ceglédi csapat meglepi az elmúlt évadban ezüstérmes Jászberényt. A folytatásban azonban felpörögtek a vendégek és bő öt perc alatt egy 18–0-s rohammal, a fantasztikusan játszó Ivosev Tamás vezérletével állva hagyták a ceglédieket. A második félidőben a JKSE rutinosan játszva jól menedzselte az eredményt. A hazaiak mindent elkövettek a felzárkózás érdekében, de nem tudták igazán szorossá tenni a mérkőzést. 

A mérkőzést követően nem volt könnyű szóra bírni Siska Jánost, a Cegléd edzőjét, aki csak ennyit mondott: – Elismerésem a Jászberénynek, és sok sikert kívánok nekik a bajnoki folytatásban.

Miljan Rakics, a Jászberény edzője pedig ekképp nyilatkozott: – Elismerem, hogy nem ez volt a legszebb mérkőzésünk, sok faulttal és büntetővel színezve. Az elején rossz ritmusban kosárlabdáztunk, és nyolc pontos hátrányba kerültünk. Szerencsére hamar összekaptuk magunkat jó védekezésből kiindulva alaposan felpörgettük a támadójátékunkat, könnyű kosarakat szereztük és a tripláink is célba értek, mindezeknek köszönhetően 20 pontos különbséget  építettünk fel.  Később pedig jól gazdálkodtunk meglévő előnyünkkel, fontos meccset nyertünk.

Igy látták a mérkőzést a játékosok:

Tóth Bence, a Cegléd irányítója: – Nagyon nehéz most bármit is mondani. Készültünk egy kemény ellenfélre, jött is, amit vártunk. A négy negyedből kettőt megnyertünk, egy döntetlennel zárult, és csak egyet veszítettünk el. Mégis az az egy rossz negyed megpecsételte a sorsunkat. Ott olyan előnyt építettek a jászberényiek, hogy azt már nem tudtuk ledolgozni. Nehéz megfejteni, hogy mi történt abban a bizonyos második negyedben. Összességében a vendégeink kihasználták azt, hogy elvesztettük a játék ritmusát. Ennek ellenére le a kalappal a srácok előtt, mert küzdöttünk, hajtottunk, megmutattuk, hogy van bennünk tartás. megyünk tovább, hiszen még sok meccs van hátra.

Dunai Zétény, a Jászberény hátvédje: – Az első negyedet nem úgy kezdtük, ahogy szerettük volna, szétszórtan kosárlabdáztunk az első tíz percben. A folytatásban már stabilabban játszottunk, és pontosabbá váltak a támadásaink, kintről és palánk alól is eredményesek voltunk. Lényegében egy nagyon jó meccset játszottunk a Cegléd otthonában. A ránk váró MAFC és Vasas elleni mérkőzéseken is hasonlóan keményen és főként koncentráltan kell kosárlabdáznunk, mert csak akkor lehet esélyünk a győzelemre.

A folytatásban mindkét csapat hazai pályán szerepel, a Cegléd pénteken 18.30-tól a Vasas Akadémiát, míg a Jászberény szombaton 17 órától a MAFC legénységét fogadja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában