Labdarúgás

2023.01.03. 07:00

A legalsó osztályban is marad izgalom tavaszra

A Besenyszög vezeti a megye III.-at a bajnokság felénél, még lőtávolban a Jászalsószentgyörgy.

Kovács Levente

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Mindössze 2 pont választja el a Besenyszögöt és a Jászalsószentgyörgyöt egymástól a megyei harmadosztály élmezőnyében. 

A besenyszögiek végig magabiztos teljesítményt nyújtottak, hiszen tizenhárom meccsükből tizenkettőt megnyertek – a Tiszasas tudott egyedül felülkerekedni rajtuk (2–1) –, ez nagyban köszönhető Virág Benedek Lászlónak is, aki 22 találatával segítette a csapatot, de a mindössze 10 kapott góljuk is kiemelendő. 

A második helyen lévő Jászalsószentgyörgy termelte a legjobban a gólokat az ősszel, a jászságiak tizenegyet lőttek a Kétpónak (11–1), nyolcat a Kengyelnek (8–1) és a Cibakházának (8–1), illetve hetet a Jászszentandrásnak (7–0). Nem csoda, hogy a góllövőlista vezetőjét is a szentgyörgyiek adják Pataki Krisztofer személyében, aki 27 alkalommal vette be eddig az ellenfelek hálóját. 

A dobogó alsó fokáért a Tiszasas és a Berekfürdő versenyez legfőképp, előbbi őszi produktuma az egyik legnagyobb meglepetés idén a megye legalsó osztályában, a tiszasasiak pontot raboltak mindkét bajnoki címre esélyes csapattól – legyőzték a Besenyszögöt és döntetlent játszottak a Jászalsószentgyörggyel (1–1) – emellett stabil védelmüket is érdemes megemlíteni, hiszen Talmácsi Béla együttese kapta a legkevesebb gólt az ősszel. A Berekfürdő a papírforma szerint a negyedik helyen telel, hiszen minden mögötte lévő csapatot legyőzött, és minden előtte lévőtől kikapott. 

A Szolnok Fanatic és a Nagyiván kiemelkedik a középmezőnyből, egy remek tavaszi szerepléssel akár még mindkét gárda reménykedhet abban, hogy szezon végére elcsípi a dobogó legalsó fokát, és bronzérmes lesz. 

A Kőtelek, Újszász, Bánhalma, Kengyel, Tiszaszőlős ötös leginkább egymás ellen versenyez, a hetedik helynél fentebb csak akkor zárhatja a szezont bármelyik, ha valaki elölről nagyon rossz tavaszi teljesítményt nyújt. 

Az alsóházban valószínűleg nem lesz nagy versengés már, egyelőre a Kétpó mögött lefelé kilóg a mezőnyből a Jászszentandrás a mindössze két pontjával és a Cibakháza, amely egyelőre nulla egységgel áll féltávnál. 

A góllövőlista:

27 gólos: 
Pataki Krisztofer (Jászalsószentgyörgy) 
22 gólos: 
Virág Benedek László (Besenyszög) 
14 gólos: 
Daróczi Dániel (Berek­fürdő) 
11 gólos: 
Markót Máté (Kengyel) 
9 gólos: 
Rimóczi Csaba (Szolnok Fanatic), Szőke Róbert (Berekfürdő), Tóth Patrik Marcell (Tiszasas) 
8 gólos: 
Burka Roland (Tiszasas), Gólya Erik (Kőtelek) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában