Kosárlabda

2023.02.11. 09:00

Az atomvárosban játszik szombaton az Olajbányász

A 20. forduló mérkőzéseit rendezik az NB I/A csoportjában, a Szolnoki Olajbányász pedig az Atomerőmű SE paksi otthonában lép pályára, ahol szombaton este hat órakor lesz az első feldobás.

Varga Csaba

Pakson lábalna ki a hullámvölgyből a Potocnik-legénység

Fotó: Nagy Balázs

A nagy múltú, négyszeres honi bajnok és kupagyőztes paksi piros-kékeket az elmúlt évadban még a kiesés szele is megcsapta, az utolsó előtti helyen zárták a küzdelmeket. Idén viszont nagyon igyekeznek, a hatodik helyen tanyáznak, és csupán két győzelem a hátrányuk a harmadik ZTE-vel szemben. Igaz, a kilencedik DEAC csupán két győzelemmel gyűjtött kevesebbet, mint az atomvárosi alakulat. Ráadásul az elmúlt körben épp a DEAC otthonában szenvedték el kilencedik vereségüket Csirke Ferenc edző tanítványai. Vereségük egyik oka lehetett, hogy soraiból több játékos, a két egykori szolnoki Frank Áron és Taiwo Samuel mellett Milos Grobur, Kovács Ákos és Gulyás Milán is sérüléssel, illetve betegséggel bajlódott az utóbbi hetekben. Ezért mindössze hét játékossal szerepeltek Debrecenben. Azt nem tudni, hogy a szombati meccsen, milyen összetételben lépnek majd pályára. A legutóbbi évadban Pakson 90–67-re, a Tiszaligetben 84–63-ra nyert az Olajbányász, a mostaniban pedig 88–76-os győzelemnek örülhettek a hazai pályán játszó piros-feketék.

Az erőviszonyok alapján és a tabellára pillantva, most is az Olajbányász az összecsapás esélyese.

 

Igen, ám, de a legutóbbi két találkozójukat elveszítették, idegenben a DEAC (63–81) és hazai pályán a Kecskemét (64–70) ellen.

 

Azt tudni kell, hogy a hetekben az Olaj gárdájából többen is különböző nyavalyáktól szenvedtek. Ami jó hír, Lukács Norbert a Kecskemét elleni meccsen 13 perc erejéig már pályára lépett. Az amerikai dobóhátvéd, Jimmy Gavin is közel áll ahhoz, hogy újra a pályán segítse az övéit. A másik jó kezű bedobó, Rudner Gábor várhatóan már bevethető lesz Pakson, aki azt mondta a klub honlapján:

Az utóbbi napokban szerencsére már bővebb kerettel tudtunk gyakorolni. Átnéztük a figuráinkat is, és mindenki a saját posztján játszhatott. Ki kell lépnünk abból a hullámvölgyből, amibe az elmúlt hetekben kerültünk, és nyerni akarunk Pakson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában