Evezés

2023.02.28. 13:59

Megnyomták a hétvégét a szolnokiak: négy ob-aranyérem lett az eredménye

Hiányzói ellenére kiválóan szerepeltek a Sportcentrum evezősei a hétvégi ergométeres országos bajnokságon.

Rózsa Róbert

Furkó Kálmán (középen) nyerte a könnyűsúlyú felnőtt ergométeres ob-t

Fotó: Beküldött fotó

Hétvégén 26 csapat részvételével tartották a 33. Országos Evezős Ergométeres Bajnokságot Győrött, ahol a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola versenyzői 34 versenyzője indult. Az influenzás betegség több esélyes szolnoki sportolót is távol tartott a versenytől, így az abszolút favoritok közé tartozó, világ- és Európa-bajnok Simon Béla, valamint az ifjúsági vb-hatodik Pádár Luca sem állhatott rajthoz.

Ennek ellenére is születtek kimagasló szolnoki eredmények: Furkó Kálmán az első felnőtt ergométeres bajnokságát nyerte a férfi könnyűsúlyúak között. Igaz, számára nem új a győzelem, mert 2015 óta tartja az ifjúsági könnyűsúlyú rekordot, és korábban U23-as korosztályban is győzött. Juhász Adriánnak sikerült az egyetemi bajnoki címet megszereznie, Drávucz Dániel pedig a serdülő II.-esek versenyét nyerte. A legfiatalabbak között diákolimpiát nyert Kalu Bence Kinjoe a fiú II. korcsoportban.

A szolnoki csapatot Molnár Dezső, Purucki Ferenc, Rácz-Bakai Petra, Rácz Milán és Purucki Csaba készítette fel a bajnokságra.

Szolnoki éremszerzők:

1. helyezettek: Furkó Kálmán férfi felnőtt könnyűsúly, Juhász Adrián férfi egyetemi, Drávucz Dániel férfi serdülő II., Kalu Bence Kinjoe (Kassai Úti Általános Iskola), diákolimpia II. korcsoport.

2. helyezettek: Drávucz Dániel (Szolnoki Széchenyi István Gimnázium), diákolimpia V/1. korcsoport, Verseghy Ferenc Gimnázium, Horváth Barbara–Molnár István Gergely–Molnár Milos Nesztor–Majzik Enikő, diákolimpia V. korcsoport csapatverseny.

3. helyezett: Pálmai Ágoston, férfi ifjúsági.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában