Galériával

2023.02.17. 16:29

Szolnok bajnok sportolóit köszöntötték a városházán

Talán még sosem volt akkora az egy négyzetméterre eső sportbajnokok száma Szolnokon, mint pénteken, a városháza dísztermében, ahol a vármegyeszékhely 2022-ben magyar bajnokságot, diákolimpiai bajnokságot nyert, kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereket elért versenyzőit köszöntötték.

Rózsa Róbert

Összesen 105-en részesültek elismerésben

Fotó: Mészáros János

Összesen 105-en – sportolók és edzőik – részesültek elismerésben, ráadásul az eseményen adták át a rangos Kővári Tamás Díjat, és a Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére díjat is.

– Kis túlzással annyi hely nem maradt, hogy egy ezüstérem elférjen a teremben – fogalmazott megnyitójában a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezető igazgatója. Rózsa József, úgyis mint a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke. A szakember ugyanakkor a testedzés jellemformáló erejét is kiemelte. 

– A sport része az életünknek, egyik legnagyobb erénye, hogy tartalmas emberi kapcsolatokat hoz létre. Az igazi életre neveli a fiatalokat – fogalmazott.

Úgy vélte, ha egy szolnoki sportoló az olimpiai dobogó tetején áll, akkor a győzelem örömében a szolnokiak is osztoznak, ugyanígy egy iskolai közösség is büszke diákjai sikereire. Rózsa József köszönetet mondott a városnak, a gazdasági és civil szervezeteknek, amiért támogatják a sportot.

A városszerte évtizedek óta elismert Kővári Tamás Díjat 2022-ben Lapu Béla kapta, aki 30 éven át működtette a RISZI DSE hegy- és falmászó szakosztályát, míg az elsősorban a szandaszőlősi labdarúgásért végzett munkáért járó Diáksportért Díj Krajcs Gábor Emlékére elismerést Munkácsi József futballedző kapta.

– Harminc éve még országszerte gyerekcipőben járt a falmászás, így Szolnokon is. Fodor Gyula kollégámmal együtt indítottuk helyben, közösen szerveztük meg és építettük fel a szolnoki falmászást. Sokat jelent, hogy elismerték ezt, megtiszteltetés számomra, hogy átvehettem a díjat – mondta hírportálunknak Lapu Béla.

A Krajcs Gábor Díjjal jutalmazott szakember edzőként és munkatársként is ismerte a névadót. 

– Krajcs Gábor igazi csapajátékos volt, megtisztelő a nevével fémjelzett elismerés – mondta Munkácsi József. – Szeretjük tanítani a gyerekeket, és öröm számunkra, ha tehetségeket is felfedezünk – fogalmazott a kisgyerekeket felkészítő edző. – Az a munkánk lényege, hogy megszerettessük a focit, a sportot a kicsikkel – tette hozzá.

A bajnoki díjazottak közül egyébként 11-en olimpiai sportágból érkeztek, 56-an nyertek diákolimpiát, és 25 felkészítő vett át emlékplakettet.

Díjat azok a sportolók kaptak, aki 2022-ben magyar bajnokságot, diákolimpiát nyertek, világbajnokságon, Európa-bajnokságon 1-3. helyezést értek el, illetve felnőtt magyar bajnokságon, vagy magyar kupában 1-3. helyen végeztek. vTermészetesen azon edzők munkáját is jutalmazták, akik a dobogó tetejére segítették növendékeiket.

Szolnok 2022-es bajnokai és bajnokot nevelt felkészítői:

Szolnoki Kajak-Kenu Klub:

Csikós Zsóka, Gál Péter István, Tamási Zsombor, Zupkó Vanda, Czeglédi Gábor, Hadvina Gergely.

Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola:

Furkó Kálmán, Kis-Batka Imola Johanna, Juhász Adrián, Simon Béla, Rigó Imre, Molnár Dezső, Fodor Soma Máté, Pető István.

Szolnoki Vízilabda Sport Club:

Angyal Dániel, Pető Attila

Szolnoki Olajbányász:

Brandon Young, Markeith Cummings, Pallai Tamás, Marjan Cakarun, Vincze Roland, Samuel Taiwo, Rudner Gábor, Abraham Arabo, Tóth József, Kovács Péter, Bojan Szubotics, Sebők András, Roko Badzim, Pongó Máté, Gilszki Erik, Zsíros Péter, Gasper Potocnik, Szarvas Gábor, Mándoki Tamás, Pór Péter, Csősz Tamás

Diákolimpiai bajnokok

Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola:

Horváth László Levente, Szabó Zoltán, Zsigmond Simon.

Szegő Gábor Általános Iskola:

Kiss Dorka.

Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium:

Csató Erik Dániel, Csató Lara.

Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola:

Kohári Kíra, Brösztl Dorottya, Gajdos Géza, Molnár Ármin Péter, Kovács Márk Levente, Malatinszki Máté György.

Liget Úti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola:

Sáji Angéla, Sztojka Zsolt.

Széchenyi Körúti Általános Iskola:

Holló Hanna, Barcsik Botond, Tasnádi Zétény, Vad Kornél, Kalina Eliza, Gusztafik Luca, Farkas Emese, Forgács Sára, Lengyel Luca, Karancsi Zsanett, Sztankovics Szabina.

Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum:

Kocsis Anna Luca, Rácz Luca, Diós Letícia, Ráporti Laura, Horváth Andrea, Seregi Zseni.

Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum:

Kökény Gábor Martin, Czétényi Krisztián, Varga-Nagy Bálint.

Szolnoki SZC Kreatív Tehcnikum és Szakképző Iskola:

Molnár Szilárd.

Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum:

Habony Levente, Fazekas Dávid.

Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum:

Krizsa Dániel, Balázsi Zsolt, Tolnai Bence.

Verseghy Ferenc Gimnázium:

Bozsó Botond, Pálmai Ágoston, Kalmár Áron, Drávucz Máté.

Szolnoki Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium:

Pádár Luca, Géczi Georgina, Hoffer Norbert, Németh Bence, Fehér Patrik, Rikk Dávid, Melkuhn Brúnó, Makai Anna, Gulyás Johanna, Gál Zita, Szécsi Kitti, Maródi Dorka.

Edzők, felkészítők:

Magna Gergő, Gergye Zoltán, Fodor Árpád, Uj-Nagy Darinka, Püspöki Dávid, Püspöki-Markó Ágnes, Magyari Attila, Auner Zoltán, Táncos Zsuzsanna, Szöllősi Péter, Barcsikné Szathmári Edina, Bencsik Pál, Varga Ádám, Gál Mihály, Fehér János, Palotai Marianna, Molnár Imre, Hunya Árpád, Dajka József, Purucki Ferenc, Rácz Milán, Török Ferenc, Honti Viktor, Török Judit, Ormay Anikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában