Kosárlabda

2023.02.15. 06:55

Revansot venne szerdán az Olajbányász az Oroszlány csapatán

Szolnoki szempontból az alapszakasz legétvágygerjesztőbb hete következik a férfi első osztályban. A sorsolás egy szerdai és egy szombati hazai találkozóval is kényezteti a Tisza-partiak szurkolóit, a hétvégi meccs ráadásul a listavezető Falco szolnoki vendégjátéka lesz. A kérdés: vajon az Olajbányász is elkényezteti-e játékával drukkereiket?

Rózsa Róbert

Kemény összecsapásra számít az Oroszlány ellen Jabril Durham (labdával), a Szolnok Olajbányász játékmestere

Fotó: hunbasket

Ráfordultunk, ez már az a hét! Szombaton a rivális Falco KC érkezik a Városi Sportcsarnokba a szolnoki sportévad egyik leginkább várt összecsapására. Révedezni azonban nincs ideje az Olajnak, hiszen akad még tennivaló a szombathelyiek elleni meccs előtt. Jelesül: szerdán 18 órától fogadják a piros-feketék az OSE Lionst.

Az Oroszlány nem tartozik a Szolnok kedvenc ellenfelei közé. Az előző idény szolnoki összecsapásán csak hosszabbítás után nyert az Olaj (90–86), és az idegenben szerzett egypontos győzelem (70–69) sem nevezhető oroszlánszelídítésnek. Pláne nem a mostani szezonban lejátszott komárom-esztergomi mérkőzés, amelyen az Olaj idénybeli négy vereségének egyikét szenvedte el (84–86). Így Gasper Potocnik csapatának a teljes mérkőzésen koncentráltnak kell maradnia, ha nyerni akarnak, már csak azért is, mert az OSE még szövögetheti a play off-álmait, amelyek valóra váltásához jól jönne egy szolnoki bravúr.

A Szolnoknak ebben az évben nemigen sikerült hullámvölgyek nélkül lehoznia mérkőzést – talán a Nyíregyháza elleni 83–70-es gőzelem a kivétel. Igaz, többször is a sírból hoztak vissza találkozókat, ám a DEAC (63–81) és a KTE (64–70) elleni egymás utáni vereségek nagyon nem néztek ki jól. Remélhetőleg a múlt heti paksi diadallal (83–76) megindultak felfelé, és az elmúlt hónapok kínzó sérülés- és betegséghulláma is csillapodni látszik.

Hasonlóban bízik az Olajbányász játékmestere, Jabril Durham is, aki a klub honlapjának úgy nyilatkozott, nagyszerű győzelmet arattak legutóbb Pakson, és egymást követő két vereséget korrigáltak. 

 

Ezt szeretnénk tovább vinni a soron következő mérkőzésen is. Kemény, agresszív csapattal fogunk megküzdeni, ezt a fajta energiát pedig szeretnénk mi is felvenni, még harciasabban játszani. A múltkor kikaptunk tőlük, szóval szeretnénk ezt a szívességet viszonozni

 

– fogalmazott az irányító, hozzátéve, az Oroszlány ellen egy újabb győzelmi sorozatot szeretnének elindítani.

Nos, ezt aligha bánnák a piros-feketék szurkolói, akik már csak annak örülhetnének jobban, ha a sorozatot szombaton, a Falco ellen is meghosszabbítanák kedvenceik.

A 21. forduló párosításai:

Szerda, 18.00, KTE–Budapesti Honvéd, DEAC–ZTE, Körmend–Sopron, Szolnoki Olajbányász–Oroszlány, Alba Fehérvár–Kaposvár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában