Kézilabda

2023.02.22. 17:00

Továbbra is élen áll a törökszentmiklósi Székács

Az NB II. Délkeleti csoportjában érdekelt csapataink közül a Székács és a Mezőtúr papírforma-győzelmet aratott, a Kunszent értékes pontot szerzett, míg a Szolnok alulmaradt a Szegeddel szemben.

Varga Csaba

A Székács átlövője, Takács Péter (labdával) 13 góllal vette ki a részét az övéi győzelméből

Fotó: Miklós TV

Székács KE–ASK Hajdúszoboszló 35–33 (17–12)

Törökszentmiklós, 150 néző. Vezette: Bujdosó M., Horváth V.

Székács KE: SUBICZ – Holló 5, TAKÁCS P. 13, BUDAY 6, ZSIGMOND G. 6, Nyeső 1, Szöllősi B. 2 Csere: Rizinger (kapus), Berkes 1, Nyikos 1, Kapás. Edző: Szloska Krisztián.

A gólgyártást a vendégek kezdték, amire Takács Péter egy hatalmas átlövés góllal válaszolt. Tíz perc után keményebb védekezésre váltott a Székács, megkönnyítve ezzel Subicz Attila kapus dolgát, aki sorra mutatott be bravúrokat. Támadásban pedig a gyors lerohanásoknak köszönhetően ötgólos előnyt építettek fel Holló Alexék.

A második játékrészben nem változott a játék képe, sőt tovább nőtt a felek közötti távolság, már hét góllal járt előrébb a Székács, mint vetélytársa. A hajrában többször is emberhátrányba kerültek hazaiak, a fürdővárosiak pedig kihasználták helyzeteiket és szépítettek, a miklósiak győzelmét azonban nem fenyegette veszély.

Szolnoki KCSE– Pick Szeged U23 26–35 (17–19)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 100 néző. Vezette: Biri Á., Kiss S.

Szolnok: Lengyel Z. – Szücs H. 2, Varga R. 4, VARGA A. 7, Gál D. 2, Ladacs-Kiss R. 2, CSIBRÁNY 5. Csere: Boldog és Pallér (kapusok), Hajnal, Kiss M., Makkai, Matócsi, Mészáros G., Kovács I. 1, Szűcs B. 3. Edző: Erdélyi László.

Az első félidő hajrájáig jól tartotta magát a szolnoki csapat a szegediekkel szemben. A fordulást követően aztán a vendégek elhúztak, egyre növelték előnyüket, míg a hazaiak ziccereket hibáztak. A végén már tekintélyes különbség alakult ki a felek között.

– Mintegy 25 percig jól játszottunk – mondta lapunknak Erdélyi László, a szolnoki csapat edzője. – A folytatásban azonban a vendégek átvették az irányítást, és nagyobb sebességre kapcsoltak, elhúztak tőlünk. Becsülettel helyálltunk, a gólkülönbség azonban túlzó, a játék képe alapján nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Kunszentmárton KSK–Makó KC 33–33 (17–17)

Martfű 100 néző. Vezette: Herceg U., Piller T.

Kunszentmárton: Varga I. – Arany G. 5, Cselovszki 3, Danku 4, Gelley 12, Kovács A. 2. Simon I. 6. Csere: Opavszki (kapus), Benkő I. 1, Bordás, Jónás, Losonc, Pásztor I. Edző: Polgár András.

Szinte végig nagyszerűen játszott a kunaszenti csapat a bajnoki címre törő Makó ellen. Egészen a hajráig vezettek a hazaiak, a makóiak azonban az utolsó három percben lőtt három góljukkal megmentették az egyik bajnoki pontot.

Köröstarcsa KSK–Mezőtúri AFC–Syngenta 25–32 (14–15)

Mezőberény 100 néző. Vezette: Kovács G., Papp B.

Mezőtúr: LIPTÁK – ZVOLENSZKi 5, ZALAI 10, Soós B. 3, MURÁNYI 5, Dénes Á. 2, Bella 2. Csere: Schnetter 3, Tusjak 2, Kocsor, Kovács T. Edző: Csizmadia Tamás.

Kemény és változatos mérkőzést vívott egymással a két együttes, amelyek egymás nyomában loholtak a szünetig. A térfélcsere után keményen és jól védekezett a vendéggárda, támadásban pedig a Zalai Csanád–Zvolenszki Attila duó szórta a gólokat. A hazaiak pedig már nem tudtak visszajönni a meccsbe, magabiztos mezőtúri győzelem született.

– Tipikus szezonnyitó meccs volt – értékelt Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője. – Az első félidőben sokat keménykedtek a hazaiak, mi azonban igyekeztünk a játékra figyelni. A szünet után kijött a két csapat közti sebességbeli különbség, kontroláltuk a játékot és fontos idegenbeli győzelmet arattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában