Vízilabda

2023.04.19. 07:00

Itt az újabb nehéz csata: a Fradit fogadja szerdán a Dózsa

Az alapszakasz 25. fordulója következik az élvonalbeli bajnokságban. A Szolnoki Dózsa a címvédő, listavezető Ferencváros csapatát szerda este hat órától fogadja a Vízilabda Arénában.

Varga Csaba

Lelkesedéssel tüntetné el a tudásbeli különbséget a szolnoki csapat a Fradi ellen

Fotó: Kiss János

Nem csak címvédő és listavezető, hanem a mezőny egyetlen veretlen csapata a Ferencváros. Sőt nem csak a honi mezőnyben, hanem a nemzetközi szinten is jól teljesítenek a zöld-fehérek, hiszen a Bajnokok Ligájában csoportjuk harmadik helyén állnak és a hátralévő három forduló eredményeitől függetlenül már biztos részt vevői a május végi, belgrádi nyolcas döntőnek.

Visszatérve a magyar bajnokságra, a Fradi alapszakaszbeli elsőségét már nem fenyegeti veszély, az elődöntőben majd a negyedik helyezettel találkoznak, amely a Vasas, Szolnok, Honvéd hármasból kerül majd ki. A szolnoki gárdának nehéz a sorsolása, hiszen a Fradi után szombaton az Eurokupa döntős Vasas elleni idegenbeli mérkőzéssel zárják az alapszakaszt. Ahhoz, hogy a Tisza-partiak megőrizzék helyüket a legjobb négy között kettőből az egyik meccsüket meg kellene nyerniük, ami nem ígérkezik egy könnyű ujjgyakorlatnak.

Nem sikerült a szombati OSC meccs, rosszul játszottunk, nem várt, nagy különbségű vereséget szenvedtünk – mondta lapunknak Hangay Zoltán, a Dózsa edzője. – Próbálunk újra felpörögni, mert egy pillanatig sem lehet lazítani.

 

A mostani Fradi a világ egyik legjobb csapata, mi pedig hajtással, lelkesedéssel, koncentrációval igyekszünk majd eltüntetni a kvalitásbeli különbségeket.

 

– Két összecsapásunk van hátra az alapszakaszból, továbbra is saját kezünkben van a sorsunk.

További párosítások: Kaposvár–KSI 10–10. Szerda: UVSE–BVSC, 13.00, Szolnoki Dózsa–FTC, 18.00, PVSK–Eger, Bp. Honvéd–Miskolc, 19.00, Szeged–Szentes, 20.00. Csütörtök: OSC–Vasas (tv: M4Sport), 18.45.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában