Kézilabda / Galériával

2023.04.18. 12:18

Oda a Székács veretlensége, a Mezőtúr a „tettes”

A férfi NB II. Délkeleti csoportjának 18. fordulójában a második helyen álló Mezőtúri AFC megfosztotta veretlenségétől az éllovas Székács csapatát. A Szolnok pedig legyőzte megyei riválisát, a Kunszentmártont.

Varga Csaba

Mészáros Gábor (labdával) és a szolnoki csapat nagy csatában, a második félidőben végül áttörte a kunszenti falat

Fotó: Kiss János

Mezőtúri AFC-Syngenta–Székács KE GÉF-PRO 29–27 (15–13)

Mezőtúr, 200 néző. Vezette: Fibec Z., Herbák T.

Mezőtúr: Lipták – Soós B. 6, Schnetter 3, Dénes Á. 3, Zvolenszki 4, Zalai 7, Murányi 5. Csere: Farkas K., Kocsor 1, Kovács T., Tusjak. Edző: Csizmadia Tamás.

Székács KE: Subicz – Holló 4, Takács P., 8, Buday 4, Zsigmond G. 5, Nyeső 4, Szöllősi B. Csere: Rizinger (kapus), Monoki, Nyikos, Berkes 2. Edző: Szloska Krisztián.

Az első találatot a vendégek részéről Takács Péter könyvelhette el. Ezt követően a rengetek technikai hibának és pontatlan befejezésnek köszönhetően a piros mezes mezőtúriak zsinórban háromszor is eredményesek voltak. A miklósi csapat folyamatosan próbált felzárkózni az ellenfeléhez, de támadásban rengeteg labdát elszórtak. A hazaiak pedig éltek lehetőségeikkel és tartották kétgólos előnyüket, 15–13.

A második játékrészben aztán a vendégek is összekapták magukat, sőt az utolsó tíz perc kezdetén a vezetést is átvették. A hazaiak edzője, Csizmadia Tamás időt kért, az övéi pedig egy óriási hajrával, parádés csapatmunkával fordítottak, és megnyerték a rangadót.

– Sportszerű, magas színvonalú mérkőzést vívtunk Mezőtúron. Fájó a vereség, mert szerettük volna bebiztosítani bajnoki címünket, szerencsére a sorsunk továbbra is a mi kezünkben van – mondta Szloska Krisztián, a Székács edzője.

Csizmadia Tamás, a Mezőtúr edzője ekképp nyilatkozott: – A várakozásoknak megfelelően parázs összecsapást hozott a rangadó. A hajrában sikerült fordítanunk, és igazi csapatunkával nyertünk a listavezető Székács ellen, és ezért elismerés jár a fiúknak.

Szolnoki KCSE–Uniturm Kunszentmárton 33–30 (13–14)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, 150 néző. Vezette: Ihász A., Szántó T.

Szolnok: Pallér 2 – Kovács I. 3, Varga R. 3, Rékasi 4, Gál D. 2, Mészáros G. 2, Csibrány 13. Csere: Lengyel Z., Boldog (kapusok), Matócsi, Varga A., Harnal, Ledacs-Kis 3, Makkai, Szűcs B. 1, Szabó Cs., Szűcs H. Edző: Erdélyi László.

Kunszentmárton: Varga I. – Gelley 9, Kovács A. 7 , Arany 8, Jónás 1, Losonc 2, Simon I. 1. Csere: Opavszki (kapus), Bencsik 1, Benkő, Bordás 1, Valencsik, Vitál. Edző: Polgár András.

Mint az várható volt, óriási csatát hozott az alsóházi helyosztó, amelynek az első félidejében még a vendég, tartalékosan felálló kunszenti csapat akarata érvényesült. A fordulást követően azonban egy 7–2-es rohammal fordítottak a szolnokiak, és innentől már kézben tartották a mérkőzést. Sőt a hajrában már hat gól volt az előnyük, a vendégeknek már csak szépítésre futotta az erejükből.

– A második félidőben már nem csak jól, hanem eredményesen is játszottunk tartalékos ellenfelünkkel szemben – nyilatkozta lapunknak Erdélyi László, a Szolnok edzője. – Fontos meccset nyertünk, de még további pontokat kell gyűjtenünk a bennmaradáshoz.

További eredmények: Makó–Hajdúszoboszló 31–28, Köröstarcsa–Békés U23 25–32, Újkígyós–Berettyóújfalu 34–27, Kondoros–Szeged U23 29–44.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában