Lábtoll-labda

2023.05.26. 10:26

A lábtoll-labda hazai születésnapját ünneplik Újszászon

Közel három évtizede, 1993. május 29-én, Csillebércen rendezték meg az első lábtoll-labda versenyt Magyarországon. A sportág hazai születésnapján, pünkösdhétfőn a kezdeteket és az elmúlt harminc esztendőt idézik majd fel Újszászon.

Varga Csaba

A sportág egykori és mai legjobbjait is várják az eseményre

Forrás: MLTSZ archívum

A helyi sportcsarnokban játékos versenyeket rendeznek, mint nagy indián játék, mérkőzések 76 centiméter magas hálónál, meccsek a régi számolással, csak a szerváló szerezhet pontot, kézfogós páros, a kezdeti idők szabályai szerint játék vegyes csapatban, valamint sorsolásos páros.

A szervezők tájékoztatása szerint a születésnapot bárhol megünnepelhetik a sportág szimpatizánsai. Őket arra kérik, hogy dekázzanak néhányat, és erről készítsenek videót vagy fényképet, ezeket töltsék fel a közösségi oldalakra. Küldjenek régi felvételeket, tárgyi emlékeket. Akik úgy döntenek, hogy személyesen is részt vesznek a születésnapi dzsemborin, azokat pünkösdhétfőn 10 órától várják az újszászi sportcsarnokba

Az eseményre ingyenes a részvétel, a végén pedig meglepetés uzsonnára várják a vendégeket. Jelentkezés, és bővebb felvilágosítás a [email protected]–on kapható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában