Kajak-kenu

2023.05.08. 14:17

A szolnoki és tiszafüredi kajakosok is jól mentek a válogatón

A Szolnoki Kajak-Kenu Klub és a Tiszafüred egy-egy versenyzője is a dobogó legfelső fokára állhatott a hétvégi, szegedi megméretésen.

Rózsa Róbert

A szolnoki Csikós Zsóka (hátul) a győri Takács Tamarával kajak kettesben harmadikként végzett a válogató 500 méteres versenyén

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Hétvégén, a szegedi Maty-éren rendeztek válogató viadalt, amelyen jól szerepeltek a szolnoki és tiszafüredi versenyzők, főleg a kajakosok.

Első helyen végzett férfi ifjúsági K2 500 méteren a Herda Richárd (Budapesti Honvéd), Borbély László (Tiszafüred) páros, míg a Varga Bence (Szolnok), Szabó Levente (Szeged) duó hatodikként zárt. A Varga, Szabó kettős az 1000 méteres távon az ezüstérmet szerezte meg, mindössze két tizedmásodperc választotta el őket a győzelemtől.

A tiszafürediek „belőtték” az ötödik helyet: Borbély László az ifjúsági K1 500 méteres távján végzett az ötödik pozícióban, Pető Hanna pedig egyszer egyéniben, ugyanezen táv ifi-versenyén, majd a szintén füredi Dékány Lilivel az 500-as táv kettes versenyében is az ötödik helyet szerezte meg.

Korábban írtuk, ezen a viadalon indult először gyermeke születése óta Hadvina Dóra. Az olimpiai bajnok szolnoki kajakos egyéniben hetedik, kettesben első lett az 500 méteres távon. Klubtársa, Csikós Zsóka ugyanezen versenyszámokban a hetedik, illetve a harmadik helyen ért célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában