Kosárlabda

2023.05.29. 11:10

Az egykori Olaj játékosok közül Keller Ákos örülhetett újabb bajnoki címének

A Falco KC kosárlabdacsapata megvédte bajnoki címét, miután a döntő ötödik, szombathelyi összecsapásán 16 ponttal legyőzte az Alba Fehérvárt.

Varga Csaba

Perl Zoltán (labdával) tarthatatlannak bizonyult Vojvoda Dávidék (balra) számára

Forrás: hunbasket.hu

Meccsnullról indult tehát a felek mindent eldöntő ötödik mérkőzése. A vasiak nagy örömére, a negyedik mérkőzést térdsérülése miatt kihagyó szerb irányító, Sztefan Pot vállalta fellépést. Nem sokat teketóriáztak a felek az elején, szórták a triplákat. Majd a kispadról érkező szombathelyi Perl Zoltán gyorsan megváltoztatta a döntő menetét, középtávolról és betörésből rendre eredményes volt, ezek mellett nem fukarkodott a gólpasszokkal sem a válogatott hátvéd. Mivel társai Raymond Cowels és Keller Ákos is szárnyaltak az első negyed végére tíz pont fölé növelték előnyüket, 30–18. A folytatásban sem tudott hátrányán csökkenteni az Alba, mert játékosai sok hibával, pontatlanul játszottak, gólgyárosuk Vojvoda Dávid mezőnykosár nélkül maradt az első félidőben. Húsz perc játék után már 15 pont volt a távolság a felek között, 51–36.

A nagyszünet után sokáig nem változott a játék képe, aztán Vojvoda is összekapta magát, mellette Somogyi Ádám is feljavult, és tíz alá csökkentette hátrányát a fehérvári csapat, 64–55. Mielőtt azonban vérszemet kaptak volna a vendégek, gyorsan ritmust váltott a Falco, és a záró felvonásban még tovább növelte a különbséget. A házigazdák győzeleméhez nem fért kétség, így az egykori Olaj játékosok közül Keller Ákos örülhetett újabb bajnoki aranyérmének, míg Vojvoda Dávid második helyen zárt csapatával egyetemben.

Falco KC–Alba Fehérvár 84–68 (30–18, 21–18, 18–19, 15–13) 

Szombathely, 3000 néző, Vezette: Cziffra Cs., Földházi T., Benczur T. 

SZOMBATHELY: Pot 3/3, COWELS 22/12, Kovács B. 8/6, TIBY 11/3, KELLER 6. Csere: PERL 21, Barac 9, Sövegjártó 4, Krivacsevics. Edző: Milos Konakov 

FEHÉRVÁR: Pongó 7, SOMOGYI 15/9, DeCosey 10, Ford 4, PHILMORE 20/6. Csere: Vojvoda 10, Szabó Zs. 2, Takács M. Edző: Alejandro Zubillaga.

Körmendre került a bronzérem, akadémisták az élvonalban

A harmadik helyért folyó ZTE–Körmend párharc ötödik meccsét a vendég Körmendiek 96–83-ra nyerték, és ezzel megszerezték a bajnoki bronzérmet. Az NB I/B fináléjában is az ötödik találkozó döntőt a bajnoki címről és egyben az A csoportba jutásról két pécsi csapat, a NKA és a PVSK között. Óriási csatában az NKA, a Rátgéber Akadémia legénysége 78–72-re győzött, így ősztől az élvonalban szerepelhet.

A bajnokság végeredménye: 

1. Falco KC, 

2. Alba Fehérvár, 

3. Körmend, 

4. ZTE KK, 

5. Szolnoki Olajbányász, 

6. DEAC, 

7. Kecskemét, 

8. Sopron, 

9. Oroszlány, 

10. Atomerőmű SE, 

11. Szedeák, 

12. Kaposvár, 

13. Bp. Honvéd, 

14. Nyíregyháza (kiesett az A csoportból).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában