Parasport

2023.05.11. 17:54

Ezüstérmet szerzett a szolnoki bowlingos a Világjátékokon

Remek játékkal rukkolt elő, és a második helyen végzett a veseátültetett Lukács Alajosné a 2023-as Világjátékokon.

Rózsa Róbert

Lukács Alajosné pontos versenyzése révén ezüstérmet szerzett Ausztráliában

Fotó: Beküldött fotó

Áprilisban, az ausztráliai Perthben tartották a Szervátültetettek 2023-as Világjátékát. A magyarok összesen 18 arany-, 24 ezüst-  és 18 bronzérmet szereztek a megméretésen, a súlylökő Mihálovits Tamás abszolút, 50 méteres hátúszásban Pengő László korosztályos világcsúccsal nyert.

A kiváló magyar teljesítmények sorát gyarapítja a szolnoki Lukács Alajosné eredménye. A veseátültetett bowlingozó  pontos játékkal az ezüstérmet szerezte meg sportága egyéni viadalán. Eredetileg női párosban is rajthoz állt volna, ám partnere megbetegedett, így nem tudtak rajthoz állni. A szolnoki versenyző indult viszont vegyes párosban a nyíregyházi Balogh Sándorral, és végül a nyolcadik helyen zártak.

A játékokat 1978 óta tartják, Magyarország először 1987-ben vett részt, ám az ezredforduló óta az élmezőnyhöz tartozik a magyar csapat, amely csekély létszámra ellenére rendre a legjobbak közt végez az éremtáblán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában