Kosárlabda

2023.05.07. 19:49

Jászberényi játékosok vezérletével jutott ki a 3x3-as magyar válogatott a vb-re

Az utolsó esélyt megragadva jutott ki a férfi magyar válogatott a világbajnokságra. A sikerben a Jászberény két játékosának is elévülhetetlen érdemei vannak.

Rózsa Róbert

A magyar válogatott két jászberényi játékos, Uros Rosic (felső sor, balról az első) és Ivosev Tamás (felső sor, középen) vezérletével jutott ki a bécsi 3x3-as vb-re

Fotó: hunbasket.hu

Szombaton és vasárnap Izraelben rendezték a FIBA 3x3-as világbajnokság selejtezőit. A magyar férfi válogatott az Uros Rosic, Demeter Attila, Ivosev Tamás, Kelemen Balázs összeállításban szerepelt – Rosic és Ivosev az NB I/B-s Jászberényi KSE játékosai.

A magyarok hármas csoportjukban a házigazda Izrael elleni vereséggel (16–12) kezdték a tornát, majd magabiztosan verték Új-Zélandot (21–11). Eztán a másik trióból érkező Szlovéniával játszottak szoros meccset, amelyen 21–18-ra kikaptak. Így maradt a bronzmérkőzés, amelynek győztese az utolsó, egyenes ági kijutó a vb-re. A magyarok ezzel az utolsó eséllyel éltek is, kiélezett találkozón verve Kínát (21–19), a mérkőzés utolsó pontját a jászberényi Ivosev szerezte.

Ezzel a magyar válogatott kijutott a május 30. és június 6. közötti, Bécsben rendezendő világbajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában