Evezés

2023.05.20. 19:27

Hatalmas bravúr: az összes szolnoki induló döntőbe jutott az U19-es Eb-n

Bármi is történik a vasárnapi A döntőkben, a szolnoki válogatott sportolók már most nagyot alkottak a franciaországi korosztályos Eb-n.

Rózsa Róbert

Nagy reményekkel várhatja az U19-es Eb-döntőt a szolnoki Kalmár Áron (jobbról az első) és Pálmai Ágoston (jobbról a második), akik társaikkal első helyen jutottak a döntőbe a kormányos nélküli négyesek versenyében

Fotó: Magyar Evezős Szövetség

Aquitaniában, Brive-la-Gaillarde-ban tartják ezen a hétvégén az evezősök U19-es Európa-bajnokságát. A magyar válogatottba négy szolnoki fiatalt is beválogattak, mindannyian rajthoz is álltak a szombati előfutamokban.

 

És ha már elindultak, be is verekedték magukat a fináléba.

 

Mint a honi szövetség beszámolójából kiderül, magabiztos, rajt-cél győzelemmel jutott az A döntőbe férfi kormányos nélküli négyes. A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskolában versenyző Kalmár Áron és Pálmai Ágoston, Kunstár Simonnal és Csizmadia Ádám alkotta csapata az előfutamban végig vezetve szerezte meg az első helyet. Molnár Dezső, és Puruczki Ferenc tanítványai a legjobb idővel jutottak a fináléba.

A női egypárevezősök között nagyot ment az előfutamban a szolnoki Pádár Luca. Molnár Dezső, és Puruczki Ferenc tanítványa sokáig vezetett, ám a hajrá olasz vetélytársának sikerült jobban. Luca a reményfutamban végig stabilan a második helyen haladt, így az előtte célba érő cseh szkiffessel együtt a legjobb hat közé jutott.

Az ugyancsak szolnoki Kovács Eszter Nagy Zsófiával alkotta kétpárevezős egysége a reményfutamból harcolta ki az A döntős szereplést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában