Kajak-kenu / Galériával

2023.05.20. 18:21

Óriási csatában maradtak le a dobogóról a hazai kajakosok a szolnoki válogatón

Nagy harc alakult ki a női K1 500 szombati fináléjában, amelyben a hazaiak olimpiai bajnoka épphogy lemaradt a dobogóról, egy másik, korosztályos szolnoki reménység viszont odaért a dobogóra az 1000 méteres kenu döntőben.

Rózsa Róbert

Óriási harcot hozott a női 500 méteres táv versenye, amelyben a szolnoki Csikós Zsóka (4-es számú hajó) is döntőbe jutott

Fotó: Mészáros János

Világklasszisok sora gyűlt össze szombaton, Szolnokon, az Alcsi-Holt-Tisza partján. A Szolnoki Vízisporttelepen rendezik a hétvégén az I. Felnőtt Női Kajak és Ifjúsági Válogató nevű versenyt, amely az első, tétre menő viadala az évnek. Míg ugyanis a május eleji, szegedi válogató, és az azt követő, szintén szegedi világkupa-verseny még tájékoztató jellegű volt, a szolnoki eredmények már beleszámítanak a nyári világversenyekre való kerethirdetésbe.

 

A legnagyobb figyelem az olimpiai szám, az 500 méter döntőjére irányult, amely táv megnyeréséért a hazaiak, a Szolnoki Kajak Kenu Klub kiválóságai is vízre szálltak.

 

Futamgyőztesként Hadvina Dóra, tokiói olimpiai aranyérmes be is jutott a táv szombat délutáni döntőjébe. Követte példáját Csikós Zsóka is, aki másodikként kvalifikált előfutamából. Vele egy futamban indult a szolnokiak harmadik versenyzője, Decsi Dorina is, ám nem jutott be a fináléba.

A számot végül nagy fölénnyel a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara (Honvéd) nyerte meg 1.58,778 perccel idővel. Mögötte viszont óriási verseny alakult ki az érmes helyekért, a 2-6. helyezettek szinte egyszerre csaptak  be a célba. Hadvina Dóra ezúttal nem lemaradt a dobogóról, 2.00,014-gyel az ötödik helyet szerezte meg, míg Csikós hetedikként ért be (2.03,720).

 

 

Így is akadt szolnoki versenyző, aki dobogóra állhatott szombaton.

 

A tavaly elsősorban hosszútávú versenyeken szép eredményeket elérő kenus, az ifista Kis-Batka Imola Johanna, a Szolnoki Sportcentrum színeiben ezúttal 1000 méteren indult, és a zárt harmadikként az U18-as döntőben.

Az utánpótláskorúak között jól mentek a tiszafürediek is: Borbély László az U18-as K2 1000 méteren győzött, míg Pető Hanna ugyanezen táv női ifjúsági versenyén nem talált legyőzőre. Utóbbi ráadásul az 500 méteres táv négyes versenyén egy bronzéremmel is kiegészítette addigi teljesítményét.

Vasárnap is lesznek helyiek, akikért szoríthatunk: Nagy Dorka (Szolnoki Kajak Kenu Klub) U18-as K2 500-on indul. Ugyanezen versenyszám férfi U18-as versenyében csapattársa, Varga Bence is indul. K1 200 méteren Mátyás Hanna (Szolnoki Sportcentrum), C1 500-on Papp Áron (Szolnoki Sportcentrum) áll rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában