Labdarúgás

2023.05.12. 07:30

Szomszédvári derbit játszik egymással a Kunhegyes és a Kenderes a bennmaradásért

Bajnokot avathatnak hétvégén a megyei I. osztályban, amennyiben a Martfű legyőzi a Kisújszállást hazai pályán. A forduló nemcsak az aranyérem sorsáról dönthet, de fontos szerepet játszhat a kiesés szempontjából is, ugyanis amennyiben a Kunhegyes legyőzi otthon a Kenderest, akkor szinte biztosan bennmarad. A szomszédvári csata mellett jászsági rangadót is rendeznek, az Árokszállás Fényszarura látogat.

Kovács Levente

A kunhegyesiek egy győzelemmel stabilizálnák helyüket a megyei I. osztályban

Fotó: Pesti József

Szombat, 17.00

Kunhegyes–Kenderes

Nemcsak azért fontos a találkozó a csapatok számára, mert két szomszédos település találkozik egymással, hanem mert jelenleg még mindketten azért küzdenek, hogy elkerüljék a kiesést. Egyelőre a Kunhegyes jobban áll ebben a tekintetben, hiszen három ponttal megelőzi a Kenderest, azonban vendéggyőzelem esetén helyet cserélne a két együttes a tabellán. Érdekes mérkőzésre lesz kilátás, hiszen a legrosszabb hazai mérlegű gárda csap össze a legrosszabb idegenbelivel, ennek fényében pedig nem ígérkezik túl jó meccsnek, azonban ezt felülírhatja a találkozó tétje és presztízse.

Egyelőre úgy néz ki, hogy egyik oldalon sem lesz hiányzó, így mindkét edző a legerősebb tizenegyét küldheti pályára a kiemelt fontosságú rangadón.

A kunhegyesiek már több bravúreredményt is mutattak tavasszal, köztük a tószegi győzelem, vagy akár a Fényszaru és a Hida elleni döntetlen is ide sorolható, míg a kenderesiek a KuTe és az Árokszállás ellen tudtak csak pontot szerezni a bajnokság második felében, igaz mindkét alkalommal három ponttal távoztak.

Mesterszemmel

Szabó György, a Kunhegyes vezetőedzője: – Bizakodva várjuk a találkozót, a legutóbbi két idegenbeli meccsünket megnyertük, de abban reménykedünk, hogy ezúttal hazai pályán is jó eredményt tudunk elérni. Az utóbbi időben elért sikerek miatt javult a hangulat az öltözőben, illetve játékban is előreléptünk. Küzdelmes, kemény meccsre számítok a szombati szomszédvári rangadón a Kenderes ellen, biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat kettőzött erővel készül. Úgy gondolom hasonló erejű a két együttes, ezért kiélezett összecsapást várok.

Újfalvi Erik, a Kenderes vezetőedzője: – Nem túl rózsás a helyzetünk jelenleg, ezért élet-halál harcot vívunk a hátralévő mérkőzéseken a bajnokságban. Szükségünk van a hétvégén is a három pontra, de ha azt megszerezzük, még akkor sem válik biztossá a bennmaradásunk. Ellenfelünk előnyben van hozzánk képest egyrészt a tabellán elfoglalt pozíciója miatt, másrészt pedig a Kunhegyes tavasszal tudott meglepetést okozni nagyobb csapatok ellen is, míg nekünk sajnos nem sikerült. Szeretnénk elkerülni a kiesést a szezon végén, ez fontos mind a klubnak, mind a játékosoknak, ki kell lépnünk a komfortzónánkból és saját magunkkal kell foglalkoznunk, és  akkor sikeresek lehetünk. Nagyon jó meccsre számítok, győzzön a jobbik csapat!

További párosítások:

Szombat: Cserkeszőlő–Törökszentmiklós, Rákóczifalva–Mezőtúr, KuTe–Jánoshida, Martfű–Kisújszállás, Szajol–Tószeg, 17.00. Vasárnap: Jászfényszaru–Jászárokszállás, 17.00. Szabadnapos: Tiszaföldvár.

Bajnok lehet a Martfű

Könnyen előfordulhat, hogy hétvégén, két fordulóval a szezon vége előtt eldől a bajnoki cím sorsa. Ehhez nincs más dolga a Martfűnek, mint legyőzni hazai pályán a Kisújszállást. Ez persze könnyebbnek hangzik, mint amilyen valójában, hiszen Csillag Sándor csapata még versenyben van a dobogóért, és képes volt már meglepni a Tiszaföldvárt is. Kardos Mihály gárdája azonban kiemelkedik a mezőnyből, és extramotivációt nyújt az együttesnek, hogy hazai környezetben, saját szurkolói előtt szerezze meg a bajnoki címet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában