Kosárlabda

2023.05.03. 07:00

Új edző, új célok, jól ismert ellenfél – szerdán kezdődik az Olaj–Kecskemét párharc

Három és fél éve nem történt olyan Szolnokon, mint április végén: edzőt váltott az Olaj. Gasper Potocnik menesztése után szerdán 18 órakor, hazai pályán játszik először a Tisza-parti gárda, ráadásul egy kellemetlen ellenfél ellen.

Rózsa Róbert

Januárban a Kecskemét rutinos csapata a Tiszaligetben nyerni tudott Pongóék (labdával) ellen

Fotó: Nagy Balázs

Nemigen akadt a Szolnoki Olajbányásznak a 2022-2023-as NB I.-es szezonban olyan mérkőzése, vagy akár párharca, amelynek annyira megjósolhatatlannak látszott a kimenetele, mint az együttes Kecskemét elleni, szerdán kezdődő helyosztója. Bár a szezon előtt a papírforma a szolnokiak fölényét mutatta a két alföldi csapat relációjában, azért történt egy s más az elmúlt hetekben, amely miatt ezt a papírformát érdemes az asztalfiókba tenni.

A negyeddöntőt jó esélyekkel kezdő, az alapszakaszban második helyen záró Olajbányász kiesett a rájátszásba épphogy bejutó Körmend ellen. A csalódást keltő eredmény következtében a klub menesztette Gasper Potocnik vezetőedzőt, akinek a feladatait a bajnokság hátralevő részében Szarvas Gábor másodedző látja el.

Kérdéses, hogy az egyaránt elődöntőt áhító játékosok és szurkolók számára vajon mekkora motivációt jelent az 5-8. helyért folytatott viaskodás.

Érdemes ehhez hozzávenni, hogy az ellenfél a borzasztóan kellemetlen játékot játszó Kecskemét gárdája lesz, akik ugyan 3–0-val búcsúztak az Alba Fehérvár ellen a nyolc között, ám mindhárom mérkőzésen igen szoros csatára kényszerítették a Fejér megyeieket (82–89, 62–64, 79–88). Vélhetően a Szolnok dolgát is igyekeznek minél jobban megnehezíteni a rutinos, minden hájjal megkent lila-fehérek. Mint ahogy tették ezt az előző idényben, amikor a playoff negyeddöntőjében 3–1-es győzelemmel megállították az Olajt.

Ennek ellenére is bízik a jó folytatásban Pongó Máté. A szolnokiak játékosa jól ismeri az ellenfelet, akiknél öt szezont húzott le.

– Sajnos nem voltunk elég jók a Körmend ellen, hogy továbbjussunk. A legfontosabb pillanatokban nem tudtunk megújulni. Ebből tanulnunk kell és jövőre jobban teljesíteni – utalt a negyeddöntőre az irányító. – Két parharcunk van még a szezonban. Először a Kecskemét ellen, amely egy nagyon jó, tapasztalt csapat. Megpróbáljuk megszerezni az ötödik helyet.

Az mindenesetre biztos, hogy az utolsó, április 23-ai meccs óta volt idő visszanyerniük az erejüket a játékosoknak a Magyar Kupa és a negyeddöntő sorozatterhelése után. És a klubvezetés sem tétlenkedett ezalatt. Szerdán kiderül, mi sül ki mindebből.

Rájátszás, 5-8. helyért, 1. mérkőzések:

Szerda: Szolnoki Olajbányász–Kecskemét, Sopron KC–DEAC, 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában