Lábtenisz

2023.06.28. 06:55

Bravúros szolnoki győzelem Szegeden

A Szolnoki Sportcentrum tengósai nyerték a hétvégi szegedi nyílt bajnokságot.

Jegesi László

Dobogó tetején a szolnoki legénység

Fotó: Beküldött fotó

A nemrégiben lezajlott Kadi Kupán „csak” ezüstéremig jutó tengósaink ezúttal felülmúlták akkori teljesítményüket, s egyik csapatuk a dobogó legfelső fokára állhatott Szegeden. A Szolnoki Sportcentrum Lábtenisz Klub játékosai, a Cziczás Sándor, Fazekas Péter, Orosz Zsolt trió bizonyultak a legjobbnak huszonnégy páros versengésében.

A nagyon erős mezőnyben megyeszékhelyünkről több páros is képviseltette magát a rendezvényen – a nyílt verseny mellett a szeniorok között is megmérették magukat közülük néhányan. A legnagyobb sikerrel azonban a fentebb említett hármas szerepelt, akik simán vették az akadályokat egészen az elődöntőig. A csoportgyőzelmet követően a nyolc, majd a négy közé jutás sem okozott gondot számukra.

A döntőbe viszont a Kadi Kupa-győztes budapesti páros ellen vezetett az út. A kétszettes mérkőzésen aratott győzelemmel meglett a hőn áhított finálé, ahol már nem volt megállás a szolnoki játékosoknak. Taktikus és fegyelmezett tengóval két játszmában bizonyultak jobbnak szintén fővárosi riválisukkal szemben a fináléban, elhódítva ezzel az értékes szegedi trófeát. Ráadásul a versenybizottság Cziczás Sándort választotta a torna legjobbjának, mintegy megkoronázva a győztesek teljesítményét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában