Asztalitenisz

2023.06.23. 13:23

Negyeddöntős az Ecseki, Madarász vegyes páros az Európa Játékokon

Negyeddöntőbe jutott pénteken a zagyvarékasi születésű Ecseki Nándor, valamint Madarász Dóra vegyes párosa a lengyelországi Európa Játékokon.

Rózsa Róbert

Ecseki Nándor és Madarász Dóra az Európa Játékok nyolcaddöntőjében, 2023. június 23-án

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A hazai Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn lengyel kettőssel mérkőzött meg pénteken a magyar vegyes páros a 16-os tábla első fordulójában.

Az MTI helyszíni beszámolója szerint az első szett 4–4-ig volt szoros, azután felpörögtek a magyarok és szinte pillanatok alatt 11–5-re alakították az állást, ezzel előnybe kerültek. A második játszma eleje is szorosan alakult, jött a lelátóról a biztatás, hogy "lazán, lazán, gyerünk", és 7–6 után csakhamar 11–6-tal ért véget a második szakasz. A harmadik 0–3-mal indult, de ebben a periódusban a lengyelek játszottak pontosabban, így elmaradt a magyar felzárkózás és fordítás. Három-hétről még 7–8-ra alakult az állás, a következő négy pont viszont a hazaiaké volt.

A negyedik szettben változott az addigi forgatókönyv, a magyarok kerültek 4–0-s előnybe, a folytatás viszont nem sikerült, a lengyelek nyolc pontot szereztek, míg a magyarok csak egyet. Öt-nyolcnál változott megint a helyzet, pár pillanat múlva 9-8-nál összejött a fordítás. Csakhogy a lengyelek összekapták magukat, egyenlítettek, 9–9-nél Ecsekinek rossz volt a fogadása, majd a következő pont is a lengyeleké lett. A döntő játszmában 3–1-es magyar vezetésnél Ecseki távolról küldött vissza védhetetlen tenyerest, majd 6–2 után sorozatban négy lengyel pont következett. A holtponton túljutva, ismét két sikeres magyar labdamenet következett, aztán 9–7-nél Madarász nagyon jó fogadása ért pontot, és végül az utolsó is meglett.

Az Ecseki, Madarász vegyes páros – amely a májusi, durbani világbajnokságon meccslabdáról kapott ki a későbbi bronzérmes hongkongi ellenfelétől, és ez alapján Krakkóban a végső győzelemre is esélyes – a negyeddöntőben a Barbora Balazova, Lubomir Pistej szlovák duóval mérkőzik majd meg szombaton. Külön motivációt jelenthet számára, hogy az aranyérem mellé olimpiai kvóta is jár – az Európa Játékok sportági viadalán kizárólag ebben a számban.

Eredmény, vegyes páros, nyolcaddöntő:

Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Samuel Kulczycki, Katarzyna Wegrzyn (lengyel) 3:2 (5, 6, –7, –9, 7)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában