Vízilabda

2023.06.18. 08:25

Szolnoki játékosokkal a soraiban világbajnok lett válogatottunk

A szerbek sem tudták megállítani a magyar válogatottat az U20-as vízilabda világbajnokság döntőjében, amely két Szolnoki Dózsa játékossal, Pető Attilával és Vismeg Zsomborral a soraiban 12–7-es győzelmével aranyérmet szerzett a bukaresti tornán.

Varga Csaba

Jogos a magyar csapat öröme, hiszen hibátlan teljesítménnyel szerezte meg a világbajnoki címet

Forrás: nso.hu

Az előzményekről annyit, hogy a negyeddöntőben az olaszokat, míg az elődöntőben az amerikaikat egyaránt négy góllal verte csapatunk, és jutott a fináléba. Visszakanyarodva még a csoportmeccsekhez, a mieink az első körben a döntetlennel végződött rendes játékidőt követően ötméteres párbajban legyőzték a szerbeket. A fináléban is hasonló nagy csatára és izgalmakra volt kilátás a két póló nagyhatalom fiataljai között.

Nos, a csata megvolt, csapatunk azonban gondoskodott arról, hogy elmaradjanak az izgalmak. Az első két negyedben még egymás nyomában loholtak a felek, a nagyszünet előtt Vigvári Vince ötméteresével a mieink jutottak minimális előnyhöz, 5–4. A fordulást követően már csak egy csapat, a magyar volt a medencében. Vismeg Zsomborék egy 7–0-s etappal lehagyták vetélytársukat. Innentől már nem volt miről beszélni, hiszen 11–4-es állást követően eldőlt az aranyérem sorsa, amely a tornát hibátlanul záró magyar legénység nyakába került az eredményhirdetés után.

Csapatunk tehát visszavágott a szerbeknek, hiszen tavaly az U19-es Eb elődöntőjében, ötmétereseket követően fájó vereséget szenvedtek. Külön örömteli, hogy válogatottunkban két szolnoki vízilabdás, Vismeg Zsombor és Pető Attila is szerepelt, akik társaikhoz hasonlóan sokat tettek a világbajnoki címért.

Magyarország–Szerbia 12–7 (3–3, 2–1, 3–0, 4–3)

Gólszerzők: Vigvári 3, Tátrai, 3, Nagy Á. 2, Szalai P. 2, Vismeg, Mészáros M., ill. Sztanics 3, Urosevics 2, Gladovics, Brescsanszki.

A világbajnokság végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG: Danka Benedek, Ekler Zsombor, Gyapjas Viktor, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nagy Ákos, Nagy Norbert, Pető Attila, Szalai Péter, Szécsi Marcell, Tátrai Dávid, Varga Vince, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor. Szövetségi edző: Kovács Róbert. 2. Szerbia, 3. Egyesült Államok, 4. Görögország, 5. Spanyolország, 6. Olaszország, 7. Montenegró, 8. Horvátország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában