Labdarúgás / Galériával

2023.07.22. 20:30

Sima karcagi győzelem a főpróbán

Ki-ki meccsnek indult, végül sima vendég győzelem született a jövő héten rajtoló harmadosztályú bajnokság martfűi főpróbáján.

Jegesi László

Fotó: Pesti József

A Karcagnak sikerült jobban a premiert megelőző előadás, hiszen 1-0-ás félidő után végül 3-0 arányban legyőzte szombat délután felkészülési mérkőzésen a házigazda Martfű együttesét. 

A két csapat nem egy csoportban szerepel ugyan az NB III idei küzdelmeiben, ennek ellenére érdekes összecsapásnak ígérkezett kettejük találkozója.
Mindkét oldalon több hiányzó akadt, az esélyek azonban így is a vendégek mellett szóltak, akik az első percektől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést. A pályaválasztó sem tétlenkedett az első fél órában, a megszerzett labdákból ígéretes támadásokat vezettek az ellenfél kapuja felé. Több esetben is csak utolsó átadáson múlott hogy nem kerültek nagyobb helyzetbe Kriska Norberték, egy ízben pedig ziccert hibáztak.

Fordulás után már jobban kidomborodott a Karcag nagyobb tudása, a hazaiak pedig – különösen a cseréket követően – kissé szétestek. Ezt kihasználva a nagykunsági csapat nagyobb fölénybe került, további gólokkal terhelve meg ellenfele kapuját, s nyerte meg magabiztos játékkal a találkozót 3-0-ra.
 

Kardos Mihály (szakmai vezető) Martfű: Sérült játékosaink (Puskás Z., Kinyig M., Hevesi T., Nagy F.) hiányának ellenére jó mérkőzést játszottunk, harminc percig méltó ellenfelei voltunk a jobb erőkből álló Karcag csapatának. Ha nincs az első, kissé potyaízű gól, talán tovább is meccsben maradhattunk volna. A cserék után már nem voltunk képesek a vendégek támadásainak ellenállni. Dolgozunk tovább, próbálunk a hibáinkból tanulni, semmiképp sem szeretnénk a bajnokságban a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegni.

Csillag László Karcag: Jól szolgálta felkészülésünket a találkozó, ráadásul a végén több fiatalt is a pályára küldhettem. Úgy érzem, hogy erőnlétileg és minőségi játékosok tekintetében is jobban néztünk ki mint ellenfelünk és már az első félidőben eldönthettük volna a meccset. A második játékrészben szerkezetet is váltottunk, három védős játékra   álltunk át, a több támadóval még közelebb kerültünk a Martfű kapujához. Lehetőségeinket azonban elpuskáztuk, amin feltétlenül javítani kell a jövőben. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában