Labdarúgás

2023.08.18. 07:00

A győzelem reményében lép pályára a szezonnyitón a Tószeg és a Tiszaföldvár is

Hétvégén rajtol a Vármegye I.-es bajnokság 2023/2024-es idénye. Már az első forduló több rangadót is kecsegtet számunkra, közte a Jászberény–Mezőtúr, a Szajol–Jászfényszaru vagy a Tószeg–Tiszaföldvár. Utóbbi meccsen a bajnokesélyes tiszazugiak idegenben lépnek pályára Kiss Balázs együttese ellen. Mindkét fél megerősödve várja a szezont, és bíznak a pontszerzésben a nyitányon.

Kovács Levente

Antman Joshua (sárga mezben) bajnoki meccsen is debütálhat hétvégén a Tiszaföldvár csapatában

Fotó: Pesti József

Szombat, 17.00

Tószeg–Tiszaföldvár

Érdekes párosítás vár ránk az első fordulóban, ugyanis az előzetes várakozásoknak megfelelően mindkét csapat a tabella elején végezhet majd az idény végén. A tiszaföldváriak nagy átalakuláson mentek át a nyáron, azonban ennek ellenére is nagy várományosai lehetnek a bajnoki címnek. A tószegiek jobban egyben maradtak, és csak néhány új játékos csatlakozott a kerethez. Mindkét oldalon lesznek friss érkezők a kezdőcsapatban, hazai oldalon Aszódi Miklós és Veréb Viktor, így a vendégeknél Jakab Kristóf, Antman Joshua, Bozsó László, Lukács Renátó, Oláh Ákos és Csikós Lajos. Egy pikáns találkozóra számíthatunk szombaton, melyen a vendégek lesznek inkább az esélyesek, a hazaiak pedig valószínűleg inkább a kontrákból próbálnak veszélyeztetni.

Mesterszemmel

Kiss Balázs, a Tószeg vezetőedzője: – Szeretnénk jól kezdeni a bajnokságot, de tudjuk, hogy nem lesz egyszerű feladatunk a bajnokesélyes Tiszaföldvár ellen. A mérkőzésen valószínűleg ránk akarják erőltetni az akaratunkat, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk az első mérkőzésen, úgy érzem, a csapatom készen áll a megméretésre.

Sonkoly Lajos, a Tiszaföldvár vezetőedzője: – Korábban volt már alkalmam belekóstolni a Szolnok megyei labdarúgásba. A Tószeg már akkor is egy nagyon masszív együttes volt, és mai napig az. Nem lesz könnyű mérkőzés, riválisunk várhatóan védekezésre rendezkedik majd be, hazai környezetben bizonyára szeretne pontot szerezni. Egy férfias, kemény összecsapást várok, melyen mindkét csapat győzni akar. A bajnokságban minden mérkőzésen a siker reményében lépünk pályára, szombaton pedig igyekszünk megkezdeni a pontgyártást.

Az első forduló további programja:

Péntek: Cserkeszőlő–Jánoshida, Szajol–Jászfényszaru, 17.00. Szombat: Lurkó Focimánia–Törökszentmiklós, Jászberény–Mezőtúr, KuTe–Kisújszállás, Rákóczifalva–Kunhegyes, Tiszagyenda–Kenderes, 17.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában