Dráma

2023.09.25. 13:55

„Sosem láttunk még ennyi vért” – hátborzongató baleseten kellett úrrá lenni a jászfényszarui focipályán

Vérfagyasztó jelenet játszódott le a vasárnapi Jászfényszaru–Kisújszállás vármegyei első osztályú mérkőzésen. Két játékos olyan szerencsétlenül fejelt össze, hogy menten összerogytak. A mérkőzés azonnal leállt, a mentők kiérkezéséig a csapatok stábjai hősiesen próbálták csillapítani a véget érni nem akaró vérzést.

Rózsa Róbert

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy ártatlannak tűnő szituációból akár tragédia kerekedhetett volna vasárnap, a Jászfényszaru–Kisújszállás Vármegye I.-es találkozón. A mérkőzés már a vége felé közeledett, amikor egy felívelt labdára egyszerre startolt rá a jászfényszarui Penczner Vilmos és a Kisújszállást erősítő Kelemen Lajos. A két játékos összefejelt, ami futballmeccseken még csak-csak megesik, ám az esetet hírportálunknak leíró szemtanúk szerint már az ütközés pillanatában látszott, súlyos a helyzet.

– Már a csattanás hangjából hallottuk, hogy ez más, hogy komolyabb baleset történt – mondta hírportálunknak Kemecsi László, a Jászfényszaru edzője. Elmondása szerint elsősegély-felszereléssel a kezükben azonnal berohantak a pályára, és nyomban hívták a mentőket is. Mintegy 25 perc telt el, mire a mentőegységek a helyszínre értek, ezalatt az együttesek stábjai próbálták ellátni a sérülteket. Ez ugyanakkor nem volt könnyű, mivel a játékosokból dőlt a vér, Kelemen Lajos ráadásul rövid időre az eszméletét is elvesztette.

– Mivel fejsérülés történt, nem mertük megmozdítani a játékosokat. A mentőkkel folyamatosan kapcsolatban voltunk, telefonon keresztül diktálták a teendőket – ecsetelte Kemecsi László. Eszerint nyomókötést helyeztek fel, öblítettek, kérdezgették a futballistákat, látnak-e rendesen, meg tudják-e szorítani a kezüket, stb.

A dolgot viszont nehezítette, hogy nagyon véresek voltak a játékosok.

– Akármit csináltunk, a kötést egyre csak átitta a vér. Sosem láttunk még ennyi vért. Próbáltunk poénkodni, de nagy volt az ijedség – emlékezett a szakvezető. Újfalvi Erik, a Kisújszállás trénere szerint is rosszul festett a dolog. A helyzetet szerinte az is rontotta, hogy a hűvös időben a földön fekvő, sérült játékosok hamar kihűltek, és remegni kezdtek.

Időközben megérkezett a szakszerű ellátás a pályára. A mentők nyakmerevítőt helyeztek a sérült játékosokra, majd hordágyra tették őket, és a jászberényi kórházba szállították őket. A mérkőzést fél óra szünet után folytatták.

Megtudtuk, jelen állás szerint egyik játékos sem szerzett maradandó sérülést, hétfőre mindketten elhagyhatták a kórházat. A súlyosabbnak tűnő sérültre, Kelemen Lajosra CT-vizsgálat vár Karcagon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában