Labdarúgás

2023.11.18. 15:59

Ismét csak egy pontra futotta a Tiszafüred erejéből

Az esélyesebb Tiszaújváros ellen leginkább a tisztes helytállásban bízhatott a Tiszafüred együttese, de már ebben a bajnokságban is arattak olyan győzelmet, amit senki nem várt tőlük.

Jegesi László

Egy pontot elhozott Tiszaújvárosból a Tiszafüred

Forrás: Illusztráció

Fotó: Pesti József

NB III. Észak-Keleti csoport, 16. forduló

Termálfürdő FC Tiszaújváros–Facultas-Tiszafüredi VSE  1–1 (1–0)

Tiszaújváros, 300 néző, vezette: Valu Tibor (Szilágyi N., dr. Gavalla-Kulcsár J.)

Tiszafüred: TAJTI – LUDVIG, Bernáth, Fülöp, Szövetes – MÁCSAI, Elek (Nagy D., 75.), Barzsó – Nagy Zs. (Oláh N., 86.), Erdei, ENGEL. Edző: Dorcsák Zoltán.

Gólszerzők: Vitelki (36.), ill. Mácsai (63.)

A helytállás reményében jól is kezdett a Facultas és már a negyedik percben veszélyeztette az ellenfél kapuját. Több lehetősége adódott ezután a vendégeknek, de hazai oldalon is alakultak ki helyzetek – Tajti Bence kapusnak több ízben kellett közbeavatkoznia. Két bravúrját követően mégis csak túljárt az eszén az egyik hazai támadó, így tiszaújvárosi előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Mezőnyjátékkal indult a második félidő, majd Mácsai László – csakúgy, mint Vitelki Balázs a másik oldalon a vezető találat előtt – egy szélről belőtt labdát pofozott a hálóba (1–1). Néhány perc múlva ezúttal Szövetes Krisztián került nagy helyzetbe, de az ellenfél hálóőre hárítani tudott. Egyértelmű, hogy ez a játékrész már a lelkesen játszó Tiszafüredé volt, ám játékosai nem tudták újfent gólra váltani fölényüket, pedig nagy szükségük lett volna a három bajnoki pontra.

Dorcsák Zoltán: Jelen helyzetünkben nem sokat ér ugyan az egy pont, mégis meg kell becsülnünk azt. A játékra alkalmatlan pályán az első félidő a hazaiaké volt, a második a miénk, így az eredmény igazságos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában